Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 2 september 2015

Archos Diamond PlusDet franska företaget Archos kommer inom kort att presentera sin lite billigare Phablet Archos Diamond Plus. Den kommer att kosta runt 230 dollar vilket i dagsläget motsvarar 1940 kr. Den kommer naturligtvis kosta något mer om den någonsin kommer att släppas i Sverige. Släppet är dock planerat till i November.
Detta är en välkonstruerad mobiltelefon med en ram av metall.
Archos Diamond Plus har en LCD display på 5,5 tum och har 1920×1080 pixlar. Det rör sig med andra ord om en HD display vilket börjar bli allt mer vanligt även hos mobiltelefoner i mellanklassen.
Denna phablet drivs av en åttakärnig MediaTek MT6753 processor på 1,5 Ghz.
Ram minnet är på 2 GB och internminnet är på 16 GB. Det är okej men dom flesta phablets har numera ett Ram minne på 3 GB. Ett internminne på 16 GB är bra men dom flesta användare behöver mer minne än så. En stor del minne försvinner till operativsystemet och förinstallerade appar. Det operativsystem som kommer förinstallerat i Archos Diamond Plus är däremot väldigt rent utan särskilt mycket bloatware. Operativsystemet är Android 5.1.1 Lollipop och det är en av dom senaste uppdateringarna.
När det gäller minneskapasiteten går den att utöka med ett MicroSd kort på upp till 32 GB.
Den bakre Huvudkameran är på 16 Megapixlar och den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Diamond Plus har dubbla sim korts platser så denna smartphone kan passa dig som reser ofta mellan två olika länder och därför vill ha två olika lokala sim kort.
Eller för dig som vill ha en mobiltelefon som går att användas både i arbetet och privat. Det vill säga med två olika telefon nummer.
Batteriet är på 2850 mAh. Det kan vara på gränsen för lite. Dom flesta phablets har ett batteri på minst 3000 mAh.
Med tanke på vad man får för pengarna är detta är Archos Diamond Plus ett bra köp. Specifikationerna är bra och att man dessutom får en välbyggd mobiltelefon till ett pris som vanligtvis är förbehållet betydligt sämre smartphones är otroligt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar