Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

söndag 6 september 2015

Huawei Mate SHuawei Mate S har precis presenterats på IFA Mässan i Berlin. Det är en lyxig unibody Phablet tillverkad av borstad aluminium och glas. Den är lite mindre än den rejält stora föregångaren Huawei Ascend Mate 7 och bör därmed sälja bättre. Mobilen är rejält tunn med en tjocklek på 7,2 mm. Många gillar större mobiltelefoner men inte om dom blir allt för stora. Personligen föredrar jag smartphones med en display storlek på mellan 5 och 5,7 tum. Om dom blir större än så blir dom ofta klumpiga och besvärliga att ta med sig.
Huawei Mate S har en AMOLED display på 5,5 tum och denna display har 1920×1080 pixlar. Det vill säga HD display.
Telefonen har Gorilla Glas 4 som är den senaste och mest tåliga varianten.
Den har ett Ram minne på 3 GB samt finns i två olika varianter. En med 32 GB internminne och en annan med 64 GB internminne.
Telefonen drivs av en åttakärnig HiSilicon Kirin processor på 2,2 Ghz.
Batteriet är på 2700 mAh. Det är ett något för litet batteri med tanke på mobiltelefonens storlek. En så kallad phablet har ett batteri på minst 2900 mAh.
Kameran är på 13 Megapixlar och den har en RGBW sensor, optisk bildstabilisator och dubbel LED blixt. Precis som på många moderna smartphones sticker kameralinsen på baksidan ut en aning. Det blir lätt så om tillverkaren vill ta fram en tunn smartphone.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och det är ovanligt bra för att vara en främre kamera.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 5.1.1 Lollipop övertäckt med Huaweis skinn.
Huawei Mate S är definitivt inte en billig mobiltelefon. Den billigare versionen med mindre minne kostar 649 Euro vilket motsvarar 6000 kr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar