Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 14 september 2015

Iphone 6S Plus


Iphone 6S Plus har nyligen presenterats och designmässigt är den väldigt lik föregångaren men detta är inte så konstigt eftersom detta är en uppgradering och inte en helt ny smartphone.
Skillnaden är däremot betydligt större på insidan av telefonen.
Iphone 6S Plus är 158,2 mm hög och har en bredd på 77,9 mm. Tjockleken hamnar på 7,3 mm. Detta är alltså en stor mobiltelefon som därför inte passar alla. Personligen föredrar jag lite större mobiltelefoner eftersom dom har många fördelar. Att titta på film eller spela spel blir nämligen mer njutningsfullt på en större display. Om du använder din mobiltelefon för att skriva mail eller dokument blir det ju också lättare än på en mindre display.
Denna smartphone har en LCD display på 5,5 tum och denna display har 1920×1080 pixlar. Den har med andra ord en HD display.
Fingeravtrycksläsaren finns naturligtvis fortfarande kvar i hemknappen.
Denna smartphone har ett Ram minne på 2 GB samt ett internminne på 16, 64 eller 128 GB beroende på vilken variant man väljer.
Tidigare modeller av Iphone har ett Ram minne på endast 1 GB så detta är en förbättring. Toppmodellerna hos konkurrenterna har däremot ofta ett Ram minne på 3 GB så Iphone är fortfarande efter på detta område.
Iphone 6S Plus drivs av en tvåkärnig A9 processor på 2 Ghz och denna processor är enligt tillverkaren Apple upp till 70 procent snabbare än föregångarens processor.
Man har även förbättrat Huvudkameran som har gått från 8 Megapixlar till 12 Megapixlar. Denna kamera har autofokus, dubbel LED blixt samt Optisk bildstabilisator. Den sistnämnda finns inte i den vanliga Iphone 6S.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar. Iphone har alltid varit bra att ta fram det mesta möjliga av sina kameror och att pixlarna har ökat bör innebära att denna kamera är ändå bättre.
Batteriet är på 2915 mAh. Detta batteris storlek är okej men mobiler med samma skärmstorlek har hos konkurrenterna ofta större batteristorlek.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är IOS 9.
Den här större varianten av Iphone har förstås samma funktioner som hos den mindre. Den har bland annat 3D Touch och Live Photos.
3D Touch ( Force Touch) gör att ett hårdare tryck på displayen genererar fler funktioner. Det vill säga att du aktiverar olika funktioner beroende på hur hårt eller lätt du trycker med fingret på skärmen.
Det är svårt att rekommendera den här mobiltelefonen till någon som redan äger en Iphone 6 eller Iphone 6 Plus eftersom designen är snarlik. Den passar möjligen någon som har en äldre modell av Iphone och som är sugen på att skaffa en ny. Det bästa är nog trots allt att försöka vänta till nästa år när Iphone 7 lanseras. Den kommer nämligen ha en ny design och förmodligen ändå bättre specifikationer.
Iphone 6S Plus finns i färgerna silver, grå, guld samt rosa guld.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar