Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 10 september 2015

Iphone 6S


Iphone 6S har presenterats och designmässigt finns inte mycket som har förändrats från föregångaren. Däremot finns det betydligt fler förändringar i själva telefonen. Detta är helt enkelt bara en uppgradering av föregångaren. Designen kommer att ändras betydligt mer om ett år när Iphone 7 presenteras så du som redan äger en Iphone 6 bör vänta ett tag till innan du investerar i en ny smartphone från Apple.
Fingeravtrycksläsaren finns naturligtvis fortfarande kvar.
Displayen är på 4,7 tum och har 750×1334 pixlar. Denna display har alltså mycket färre pixlar än vad dom flesta konkurrenter har. Displayen har dock förbättrats genom att man har lagt till ett mer tryckkänsligt skikt som gör det möjligt att genom att trycka något hårdare på displayen aktivera olika funktioner i operativsystemet iOS.
Denna funktion kallas 3D Touch och den bedömmer helt enkelt hur mycket tryck en användare använder på skärmen och aktiverar olika funktioner beroende på hur hårt man trycker.
Iphone 6S har en ny och betydligt snabbare processor. Den påstås enligt tillverkaren själv vara 70 procent snabbare än föregångarens processor. Det rör sig om en sexkärnig A9 processor på 1,7 Ghz.
Ram minnet är numera på 2 GB vilket är en ökning jämfört med föregångarna som alla har ett Ram minne på endast 1 GB. Detta var verkligen på tiden eftersom ett Ram minne på 1 GB hos andra operativsystem är vanligt förekommande i budgetmobiler.
Det finns tre varianter när det gäller internminnet nämligen 16, 64 och 128 GB.
Huvudkameran på baksidan har ökat från 8 Megapixlar till 12 Megapixlar. Kameran har RGBW teknologi som förbättrar bilder som är tagna under lite sämre ljusförhållanden. Iphone är kända för att ha bra kameror trots att dom inte direkt brukar ha många Megapixlar. Den nya förbättrade kameran bör därför vara fantastiskt bra.
Batteriet är på 1810 mAh.
Iphone har aldrig satsat på att ha dom bästa specifikationerna på marknaden och det märks även här. Specifikationerna är fortfarande betydligt sämre än hos andra tillverkares toppmodeller. Detta faktum betyder förstås inte att Iphone är dålig. Apple har alltid lyckats få fram det bästa möjliga ur sina komponenter och Iphone 6S är därför en bra mobiltelefon som klarar vanligt användande galant.
Den som köper en Iphone går ofta mer på design och märke än på prestanda.
Iphone 6S finns i färgerna silver, guld, grå och rosa guld.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar