Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 3 september 2015

LG G4s kommer till Sverige.LG G4s är en mini modell av toppmodellen LG G4 och har följdaktligen samma design. Däremot finns det inte möjlighet att köpa en LG G4s med läderbakstycke. Som vanligt när det gäller mindre versioner av flaggskepps mobiler har den sämre specifikationer. Det är trots det långt ifrån en dålig smartphone. Specifikationerna räcker till vid vanligt användande.
Jag skrev om LG G4s för flera månader sedan men återkommer till den nu eftersom den nu är på väg att släppas till försäljning i Sverige. Detta är alltså inte riktigt en helt ny modell vilket man kan tro. Den har funnits till försäljning på andra marknader.
LG G4s har en IPS display på 5,2 tum och har 1920×1080 pixlar. Den har med andra ord en HD display.
Denna smartphone drivs av en åttakärnig Snapdragon 615 processor på 1,5 Ghz. Den vanliga LG G4 har som en jämförelse en Snapdragon 808 processor.
Ram minnet är på 1,5 GB vilket är lite lite. Internminnet är på 8 GB och även det är på gränsen till att vara för lite eftersom en del redan har försvunnit till själva operativsystemet och förinstallerade appar. Du kan ha runt 6 GB internminne till ditt förfogande och detta fylls rätt snabbt.
LG G4s har som vanligt knapparna på baksidan så kanterna på mobilens långsidor är helt blanka.
Ovanför dessa knappar sitter en kamera på 8 Megapixlar. Denna kamera har laserautofokus och LED blixt.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och den har många funktioner som du även hittar på LG G4. Den har bland annat Gesture Shot och Gesture Interval Shot. Den sistnämnda tar upp till 4 bilder direkt i en följd så att du kan spara den bild som blev bäst.
Batteriet är på 2300 mAh. Detta är på gränsen till att vara för lite eftersom batterier som är små töms fort.
Ett rekommenderat pris för LG G4s är 3290 kr. För samma pris kan du få en LG G3 eller en LG G Flex 2 som trots att dom inte är lika nya som LG G4s har betydligt bättre specifikationer. Ett annat alternativ är One Plus One som numera kostar 2800 kr.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar