Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 25 september 2015

Meizu Pro 5Meizu Pro 5 är ett nytt flaggskepp från kinesiska mobiltillverkaren Meizu. Denna unibody smartphone är byggd av metall och har en mer premium design. Den har likt många moderna smartphones en fingeravtrycksläsare som är placerad i hemknappen under displayen. Allt fler  något dyrare mobiltelefoner är nu byggda av metall samt har fingeravtrycksläsare. I takt med att dessa blir billigare kommer detta även att dyka upp hos budgetmobiler.
Meizu är relativt okända här i Sverige men är likt många andra kinesiska tillverkare kända för att erbjuda smartphones med bra prestanda till billigare priser. Det finns många fler företag som tillverkar mobiltelefoner än som finns representerade här i Europa.
Meizu Pro 5 har en 5,7 tums AMOLED display med 1920×1080 pixlar. 
Den drivs av en åttakärnig Exonys 7920 processor på 2.1 Ghz. Denna processor är för övrigt samma processor som sitter i Samsung Galaxy S6 och är en av dom bäst presterande processorerna på marknaden.
Telefonen finns i två olika varianter. Den ena med ett Ram minne på 3 GB och ett internminne på 32 GB. Den andra har ett Ram minne på 4 GB samt ett internminne på 64 GB. Den har plats för ett MicroSd kort på upp till 128 GB.
Huvudkameran är på 21 Megapixlar och har laser autofokus och dubbel LED blixt.
Batteriet är på 3050 mAh vilket är en vanlig storlek på batterier i phablets. En stor display förbrukar nämligen mer ström än en mindre så för att batteriet ska klara en dag på en laddning måste det vara stort.
Meizu Pro 5 kommer med operativsystemet Android 5.1.1 Lollipop med Meizus egna skin Flyme 5.0.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar