Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 30 september 2015

Nexus 6PNytt för i år är att Google släpper två Nexus mobiler. Tidigare har det kommit en Nexus smartphone om året. Nexus 6P är byggd av metall och är en mer påkostad modell än Nexus 5X. Den har en mer premium design och bättre specifikationer men därmed kostar den också något mer. Det rör sig om en phablet med en unibody konstruktion och den är som sagt byggd av metall men trots detta kommer den att bli något billigare än den förra modellen Nexus 6 var när den släpptes till försäljning. Den här mobiltelefonen tillverkas av Huawei i sammarbete med Google som äger operativsystemet Android.
Nexus 6P har en AMOLED display på 5,7 tum och denna har 2560×1440 pixlar vilket innebär att det är en QHD display.
Det är med andra ord en väldigt bra och skarp display av mycket hög kvalitet.
Denna phablet drivs av en Snapdragon 810 processor på 2,0 Ghz. Ram minnet är på 3 GB. Processorn är snabb och kraftfull så den klarar även dom mer krävande uppgifterna utan några problem. Snapdragon 810 är dock en processor som tidigare har haft problem med överhettning men dessa problem påstås vara lösta numera. Telefoner med samma processor brukade bli lite för varma vid hård belastning.
Nexus 6P finns i tre olika varianter när det gäller internminnet. En med 32GB, 64 GB och slutligen en med otroliga 128 GB internminne.
När det gäller laddningen har den en USB-C kontakt vilket är den nya kommande standarden. Få mobiltelefoner har dock denna typ av uttag så du kan till exempel inte låna en laddare av någon kompis.
Huvudkameran är på 12,3 Megapixlar och har laser autofokus och dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Precis som är fallet med den billigare Nexus 5X har den en fingeravtrycksläsare på baksidan. Detta är något som har blivit mer och mer vanligt i takt med att fingeravtrycksläsarna har blivit billigare att köpa in för tillverkarna. Många konsumenter efterfrågar dessutom denna funktion.
Batteriet är på 3450 mAh och bör därför räcka länge på en laddning.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow som är den senaste uppdateringen.
Versionen med 32 GB internminne kommer att kosta 5999 kr. Det handlar alltså inte om en billig smartphone direkt.
Ett alternativ till denna smartphone kan vara Nexus 6 som släpptes förra året. Den är något större än Nexus 6P och den har ingen fingeravtrycksläsare men den kommer att gå ner rejält i pris när uppföljarna finns till försäljning.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar