Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 21 september 2015

Sony Xperia Z5 PremiumSony Xperia Z5 Premium har presenterats och den kommer att släppas till försäljning i Oktober. Dom övriga mobiltelefonerna i Z5 serien kommer att släppas i November.
Sony Xperia Z5 Premium är den första mobiltelefonen med 4K.
Den har en Ultra HD display på 5,5 tum och har 3840×2160 pixlar.
Denna smartphone har en lyxig och påkostad design. Bakstycket har en spegelglas finish. Det är fint men innebär också att detta bakstycke ofta behöver torkas rent från fingeravtryck. Den är byggd av metall och glas. 
I Powerknappen som sitter på mobilens ena långsida finns en fingeravtrycksläsare. Om det är en bra eller dålig placering är helt upp till dig. Placeringen är dock rätt så ovanlig. Dom flesta andra tillverkare har fingeravtrycksläsaren i hemknappen under displayen eller på baksidan under kameralinsen.
Sony Xperia Z5 Premium har ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på 32 GB. Minneskapasiteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 200 GB.
Den drivs av en åttakärnig Snapdragon 810 processor på 2 Ghz.
Batteriet är på 3460 mAh och ska enligt tillverkaren räcka upp till 2 dagar på en laddning. Detta trots bland annat 4K videoinspelning och Ultra HD display.
Batterilivet förbättras genom att 4K bara är aktivt när det är lämpligt. Till exempel när man använder kameran, tittar i galleriet eller på 4K video. 
Telefonen är som vanligt både vattentät och dammtålig vilket ju alla Sonys dyrare smartphones alltid är. Den är både IP 65 och IP 68 klassificerad. 
Huvudkameran på baksidan är på 23 Megapixlar och har en Sony Exmore RS sensor, Hybridautofokus samt LED blixt. Den har alltså en väldigt bra kamera.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Sony Xperia Z5 Premium finns i färgerna krom, svart eller guld och ett rekommenderat pris är 7990 kr. Det är med andra ord en mycket dyr smartphone som långt ifrån alla har råd att köpa.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar