Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 27 oktober 2015

Doro Liberto 825Doro Liberto 825 är en smartphone som mest riktar sig mot dom äldre mindre teknikvana pensionärerna. Den har samma funktioner som andra smartphones men allt är gjort för att det ska bli lättare. Allt är enkelt och logiskt upplagt.
Redan när man startar upp Doro Liberto 825 för första gången får man en grundläggande vägledning i hur mobiltelefones funktioner fungerar. Man får bland annat veta hur man drar med fingret på displayen, ställer in teckenstorlek och hur man höjer volymen.
My Doro Manager är en förinstallerad applikation gör det möjligt för vänner och släktingar att hjälpa till med inställningar på distans. En ytterst användbar funktion som gör att det blir lättare att hjälpa till eftersom man inte fysiskt behöver vara på samma ställe som mobilen. Ibland kan det ju uppstå situationer där hjälp är nödvändig även när ingen hälsar på.
Den har en LCD display på 5 tum och denna display har 720×1280 pixlar. Under skärmen sitter tre stora knappar. 
Doro Libero 825 är byggd av plast och på baksidan sitter en larmknapp. Denna larmknapp kan användaren trycka på för att skicka ett förprogrammerat nödmedelande till i upp till fem inställda kontakter.
Detta är ju till exempel bra om man har en äldre anhörig som lätt kan ramla i hemmet eller på prommenaden. Ett annat bra exempel kan vara om man har en anhörig med hjärtproblem. Detta är helt enkelt en väldigt bra funktion som kan underlätta för många pensionärer.
Doro Libero 825 har ett Ram minne på 1 GB samt ett internminne på 8 GB. Jag brukar rekommendera minst dom specifikationerna och i det här fallet bör det räcka gott och väl för jag tror inte att det finns många pensionärer som använder sin mobiltelefon för mediakonsumtion eller för att spela avancerade spel.
Minneskapasiteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 32 GB. 
Denna pensionärsmobil drivs av en fyrkärnig MSM 8916 processor på 1,2 Ghz. Processorn är långt ifrån den mest kraftfulla på marknaden men den arbetar på utan problem.
Huvudkameran är på 8 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. 
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteriet är på 2000 mAh och ska enligt tillverkaren räcka i upp till tre dagar på en laddning.
Doro Libero 825 kostar runt 2500 kronor vilket är ett bra pris för en så pass bra mobiltelefon.
Denna smartphone passar den äldre som gärna vill ha en modern mobiltelefon med touch skärm.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar