Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

söndag 18 oktober 2015

Goophone S6 LiteGoophone S6 Lite är en så kallad klon, alltså en kopia av en Samsung Galaxy S6. 
Designmässigt är den i det närmaste identisk till originalet men det är något helt annat när man kommer till specifikationerna. Invändigt har den samma typ av prestanda som lågbudgetmobiler och ligger alltså långt ifrån originalets topp specifikationer.
Många av dom funktioner som finns i Samsung Galaxy S6 saknas här. Goophone S6 Lite har till exempel ingen fingeravtrycksläsare. På den vanliga sitter ju en fingeravtrycksläsare i hemknappen.
Displayen är på 5,1 tum och har 960×540 pixlar.
Ram minnet är på endast 512 Megabyte och internminnet är på 4 GB.
Den drivs av en dubbelkärnig MTK 6572 processor på 1 Ghz.
Denna smartphone duger med andra ord bara för dig som mest ringer och skickar sms. Man kan även surfa på nätet någon gång ibland men den klarar inte mer avancerade spel särskilt bra.
Huvudkameran är på 5 Megapixlar och den främre kameran är på 2 Megapixlar.
Batteriet är på 1800 mAh och det är lite för lite för en mobiltelefon i den här storleken.
Batteriet är ett som måste laddas ganska ofta.
Goophone S6 Lite kommer med Android 5.0 Lollipop förinstallerat men med Samsungs skinn eller rättare sagt ett falskt Touchwiz.
Det finns många kinesiska tillverkare som har tillgång till rätt typ av teknik samt har dom resurser som behövs för att kopiera kända smartphones. Goophone är en av dom bättre tillverkarna. Priset på den billigaste varianten med sämst specifikationer ligger på 129 dollar vilket motsvarar ungefär 1070 kr. Det finns också versioner med något bättre specifikationer.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar