Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 21 oktober 2015

HTC One A9


HTC One A9 har precis presenterats och den har en unibody konstruktion, är byggd av metall samt ligger i mellansegmentet när det gäller specifikationerna.
Desinen påminner en hel del om Iphone 6 i alla fall vid en första anblick.
Telefonen är IP x3 certifierad vilket innebär att den tål regn men inte att tappas i vatten.
Den har en AMOLED display på 5 tum och denna display har 1920×1080 pixlar. Det rör sig alltså om en HD display och det är en fördel för batteriet eftersom en QHD display drar mer ström. Displayen är av typen 2.5D och det betyder att denna display är lätt kurvad runt mobilens kanter.
Under skärmen sitter numera en Hemknapp och i denna knapp sitter en fingeravtrycksläsare.
HTC One A9 kommer i två olika varianter. Den ena har 2 GB Ram minne och 16 GB internminne. Den andra varianten har 3 GB Ram minne och ett internminne på 32 GB. Om du har råd bör du därför satsa på den något dyrare versionen av denna smartphone.
Minneskapasiteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till otroliga 2 Terabyte. Det finns ännu inga minneskort som har så mycket plats men det är något som kommer i framtiden. Telefonen är därmed framtids säkrad.
Denna smartphone drivs av en 64 bitars åttakärnig Snapdragon 617 processor på 1,5 Ghz. Denna processor ligger med andra ord långt ifrån dom närmaste konkurrenternas betydligt kraftfullare processorer. I alla fall om man tänker att den ska konkurrera med flaggskepps mobiler. Prismässigt hamnar nämligen HTC One A9 i den kategorin.
Huvudkameran är på 13 Megapixlar och den främre kameran är på 2 Ultrapixlar.
HTC One A9 har ett batteri på 2150 mAh och detta batteri stödjer Quick Charge 2.0 men kommer kunna uppdateras till Quick Charge 3.0.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow vilket är den senaste versionen av operativsystemet.
Mobilen har inga främre högtalare men har trots det BoomSound. Vad det innebär får vi se när HTC One A9 släpps till försäljning. Denna smartphone har en svensk säljstart satt till den 30 Oktober och ett rekommenderat pris ligger på 6000 kr.
Enligt min åsikt är mobilen för högt prissatt med tanke på att den har långt ifrån några topp specifikationer.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar