Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 13 oktober 2015

Hur man kan förbättra batteritiden hos sin smartphone.Dagens flaggskepps mobiler är kraftfulla men tyvärr har de inte oändlig batteritid.
I själva verket får man oftast vara nöjd om sin mobiltelefon klarar en dag på en laddning. Numera är det modernt med stora och tunna smartphone. Att konsumenter vill ha en tunn mobiltelefon leder till bekymmer för tillverkarna eftersom när mobilen är tunn så finns det mindre plats för ett batteri. Vilket i sin tur innebär att mobiltelefonen behöver laddas ofta.

1: Stäng av funktioner som till exempel WiFi och Bluetooth och aktivera dessa endast när du använder dom. Dom drar nämligen ström när dom är på i bakgrunden.

2: Undvik att aktivera levande bakgrundsbilder eftersom dom drar mycket ström.

3. Om du har en mobiltelefon med en AMOLED display tjänar du på att välja mörka bakgrundbilder för då behövs mindre ström för att lysa upp din display.

4: Stäng av smarta funktioner som du sällan använder för dessa drar batteri även när dom inte används. Till exempel Air Gestures som finns i Samsungs toppmodeller.

5: Skruva ner ljusstyrkan samt stäng av Automatisk ljusstyrka.

6: Köp en ny mobilladdare efter att du har använt samma laddare ett tag. En gammal laddare kan vara utsliten och laddar därför din mobil långsamt.

7: Om det är dags att investera i ett nytt batteri bör du helst köpa ett originalbatteri.

8: Kontrollera vilka appar som förbrukar mest ström. Det gör du genom att gå till inställningar. Sedan gå till batteri. Där ser du en lång lista på vilka appar och spel som drar mest ström. Vissa av dessa är nämligen på i bakgrunden utan att du vet om det. Dom drar alltså ström trots att du inte använder dom.
Avinstallera dom appar som drar mycket och som du sällan eller aldrig använder.

9: Installera inte en mängd appar eller spel för många av dom förkortar din batteritid genom att dom är igång i bakgrunden.

10: Aktivera Energisparläge när du inte använder din mobil för att surfa eller spela spel. Det är inte nödvändigt att ha alla funktioner igån till exempel när din smartphone ligger i din byxficka. Då räcker det att den kan ta emot samtal och sms.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar