Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 16 oktober 2015

Lenovo Zuk Z1Lenovo Zuk Z1 är en ny smartphone delvis byggd av aluminium. Den ram som löper runt mobilens kanter är av metall men både fronten och bakstycket är byggd av plast. Den har en vanlig enkel och intetsägande design. 
Detta är en mobiltelefon med bra prestanda och den körs på Cyanogen som är ett mycket intressant operativsystem på grund av att det är väldigt anpassningsbart system med många inställningar.
Operativsystemet som kommer förinstallerat är Cyanogen Mod 12.1. 
Lenovo Zuk Z1 har en LCD display på 5,5 tum och med 1080×1920 pixlar. Det rör sig alltså om en HD display.
Ram minnet är på 3 GB och mobilen har ett internminne på 64 GB. Det är bra att internminnet är så pass stort eftersom minneskapasiteten inte går att utöka på grund av att det saknas plats för ett MicroSd kort.
Denna smartphone drivs av en Snapdragon 801 processor på 2,5 Ghz. Den har med andra ord gott med kraft även om processorn är långt ifrån den nyaste och mest kraftfulla på marknaden.
Batteriet är på otroliga 4100 mAh vilket är ovanligt mycket. Detta innebär att batteriet klarar mer än en dag på en laddning.
Lenovo Zuk Z1 har en fingeravtrycksläsare och har även en USB Typ C port. Att den har ett USB Typ C uttag är bra eftersom det är en helt ny standard som bland annat gör det möjligt att ladda din mobiltelefons batteri snabbare.
Den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator och dubbel LED blixt. Den främre kameran är på 8 Megapixlar.
Priset för en Lenovo Zuk Z1 ligger på 320 dollar vilket motsvarar ungefär 2600 kr men räkna med ett högre svenskt pris. Värt att notera är att denna smartphone endast går att beställa via nätet. Den säljs med andra ord inte i fysiska butiker. Det finns alltså tyvärr ingen möjlighet att känna på mobiltelefonen innan ett eventuellt köp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar