Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 8 oktober 2015

Microsoft Lumia 550Nyligen presenterade Microsoft Lumia 550 är en budgetmobil så den har alltså specifikationer därefter. Den ligger långt ifrån Microsofts två nya flaggskepp mobiler men det märks även på priset. Microsoft Lumia 550 kostar nämligen endast 139 dollar vilket motsvarar 1150 kr. Räkna dock med ett högre pris när den släpps till försäljning i December eftersom moms och avgifter inte är inräknade i priset. Jag misstänker att ett realistiskt pris hamnar runt 1500 kr.
Microsoft Lumia 550 är en liten mobiltelefon byggd av plast och med en display på 4,7 tum. Denna display är på 720×1280 pixlar så den har långt ifrån någon toppdisplay men displayen duger och den är långt ifrån dålig.
Ram minnet är på 1 GB och internminnet är på 8 GB vilket är lite lite. Jag brukar rekommendera minst den prestandan eftersom ett litet Ram minne påverkar hur mobilen presterar vid användning. Ett mindre Ram minne än så gör att din mobiltelefon blir långsam. När det gäller internminnet fylls ett litet internminne fort.
Microsoft Lumia 550 drivs av en fyrkärnig Snapdragon 210 processor på 1,1 Ghz.
Huvudkameran är på 5 Megapixlar och har autofokus och LED blixt.
Den främre kameran är på 2 Megapixlar.
Batteriet är på 2100 mAh och bör med lite tur räcka en dag på en laddning.
Mobiltelefonen har till skillnad mot toppmodellerna en vanlig USB port. Den har med andra ord inte USB Typ C och på ett sätt kan det vara en fördel. USB Typ C är fortfarande rätt så ovanligt så om du har en mobiltelefon med ett sådant uttag kan den bli svår att ladda ifall du skulle glömma din laddare hemma. Du kan oftast inte låna en laddare av någon eftersom dom flesta fortfarande har den vanliga sorten.
Likt dom andra två mobiltelefonerna som presenterats samtidigt kommer den med operativsystemet Windows 10 förinstallerat. Detta är en helt ny uppdatering av Windows och därmed är det något få har haft möjlighet att prova på tidigare. Trots att den är en budgetmobil har den många av dom funktioner som dom dyrare mobilerna från Microsoft.
Microsoft Lumia 550 finns i färgerna svart eller vitt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar