Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 7 oktober 2015

Microsoft Lumia 950Microsoft Lumia 950 som är en ny flaggskepps mobil från Microsoft har presenterats. Den är en av dom mest avancerade Windows mobilerna hitintills och kommer med senaste operativsystemet Windows 10.
Microsofts operativsystem är optimerat för att ge utmärkt prestanda till och med  hos smartphones med lite sämre specifikationer.
Just detta är en av fördelarna med Windows.
Telefonen är tillverkad av matt plast och chassit har avrundade hörn som gör den skön att hålla i handen. Bakstycket går att ta loss så det är möjligt att byta batteri om det skulle behövas. Den har en enkel och rätt så vanlig design. Det som imponerar med den här mobiltelefonen är alltså inte designen utan det är specifikationerna som sticker ut.
Microsoft Lumia 950 har ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på 32 GB. Minneskapasiteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 200 GB.
Den drivs av en sexkärnig Snapdragon 808 processor på 1,8 Ghz som är en av dom bästa processorerna på marknaden.
Den har en AMOLED display på 5,2 tum och denna display har 2560×1440 pixlar.
Kameran är på 20 Megapixlar och har optisk bildstabilisator och LED blixt.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteriet är på 3000 mAh vilket är en vanlig storlek hos betydligt större smartphones. Batteritiden bör därför vara bra och
batteriet stödjer dessutom snabbladdning.
Microsoft Lumia 950 har ett USB Typ C uttag vilket är en ny kommande standard. Eftersom Lumia 950 är en av dom första mobiltelefonerna med denna standard bör du tänka på att du inte längre kan låna en laddare av någon kompis om du glömt din laddare hemma. Detta för att dom tidigare laddarna inte passar i din usb port på mobilen. Att investera i några extra usb kablar är alltså en rekommendation om du köper en Microsoft Lumia 950.
Denna smartphone är en av tre nya mobiltelefoner från Microsoft.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar