Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 6 oktober 2015

Rykten om Blackberry Priv.Blackberry Priv är en intressant och unik kommande smartphone från Blackberry. Mobiltelefonen är unik på så sätt att den har Blackberrys säkerhetslösningar men samtidigt har operativsystemet Android 5.1.1 Lollipop. 
Blackberry har nämligen tidigare alltid använt sitt egna operativsystem Blackberry 10 som är långt ifrån lika populärt som Android. Blackberry 10 är ett bra system men lider blan annat av problem med få applikationer. Eftersom systemet är mindre populärt än IOS och Android satsar få spelutvecklare på att ta fram spel och appar anpassade till Blackberry 10.
Blackberry Priv är en slide konstruktion det vill säga QWERTY tangentbordet går att dra ut från mobilens chassi.
Displayen är på 5,4 tum och har 1440×2560 pixlar. Den har alltså en QHD display.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är enligt rykten på 32 GB. En variant med 64 GB ska också finnas. Minneskapasiteten ska gå att utöka med ett MicroSd kort på upp till 128 GB. Som vanligt går det inte att spara applikationer eller spel i detta minneskort.
Blackberry Priv drivs av en sexkärnig Snapdragon 808 processor på 1,8 Ghz. Detta är en väldigt bra och kraftfull processor men den är inte fullt lika kraftfull som Snapdragon 810 som däremot har lidit av problem med överhettning vid hårt användande. Det är troligt att Blackberry har valt bort denna processor just på grund av dessa tidigare problem.
Kameran är enligt uppgift på 18 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator och dubbel LED blixt. Kameran bör med andra ord vara rätt så bra.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteriets kapacitet är hitintills okänt men med tanke på denna phablets storlek bör den vara på minst 3000 mAh.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar