Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

söndag 4 oktober 2015

Samsung Galaxy Active NeoSamsung Galaxy Active Neo är en kommande tålig budgetmobil. Den är IP 68 certifierad vilket innebär att den klarar av att vara på 1,5 meters djupt vatten i upp till 30 minuter.
Förutom det är den MIL-STD-8106 certifierad så den tål betydligt hårdare behandling än vanliga mobiltelefoner. Den tål bland annat vibrationer, solstrålning och saltvatten.
Samsung Galaxy Active Neo kommer till en början endast att säljas i Japan men det är mycket troligt att den också kommer att släppas till försäljning i övriga världen lite senare.
Detta är som sagt en liten och relativt billig smartphone och som vanligt när det gäller budgetmobiler kompromissar tillverkaren lite för att få ner priset på sin produkt. Så är även fallet här. Det man har sparat in på mest är displayen som har 480×800 pixlar och är på 4,5 tum. Den har alltså inte så hög pixeltäthet.
Huvudkameran är på endast 8 Megapixlar och den främre kameran är på 2 Megapixlar.
Ram minnet är på 2 GB och internminnet är på 16 GB.
Denna budgetmobil drivs av en fyrkärnig Snapdragon 410 processor på 1,2 Ghz. Detta är en vanlig processor i billigare mobiltelefoner.
Batteriet är på 2200 mAh. Batteriet är lite för litet. Jag brukar rekommendera ett batteri på minst 2300 mAh eftersom batteriet annars behöver laddas ofta.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 5.1.1 Lollipop. Alltså en av dom senaste uppdateringarna av detta operativsystem. Förvänta dig dock inte några uppdateringar till den här mobiltelefonen eftersom tillverkare sällan satsar på budgetmobiler när det gäller sådant. Om du är en person som gärna vill ha den senaste versionen av Android i din smartphone bör du satsa på en toppmodell eller ändå bättre en Nexus mobil.
Om det däremot inte är så viktigt för dig kan Samsung Galaxy Active Neo vara ett bra alternativ. Den här mobiltelefonen passar dig som vill ha en tålig smartphone men utan att betala en liten förmögenhet.
Priset landar på 168 dollar vilket motsvarar 1400 kr men räkna med ett högre pris om telefonen släpps i Sverige. Skatter och övriga avgifter är nämligen inte inräknade i priset. Jag bedömer att den kommer att kosta runt 2500 kr.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar