Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 15 oktober 2015

Samsung Galaxy J2


Samsung Galaxy J2 är uppföljaren till Samsung Galaxy J1 som jag nyligen har skrivit om. Det rör sig fortfarande om en budgetmobil men med bättre specifikationer än föregångaren och detta innebär förstås att den kostar lite mer.
Samsung Galaxy J2 har en 4,7 tums display på 540×960 pixlar. Det är långt ifrån den bästa displayen på marknaden men kan duga.
Ram minnet är på 1 GB och internminnet är på 8 GB vilket är godkänt. Jag brukar rekommendera minst dom specifikationerna. En mobiltelefon med sämre prestanda än så duger i stort sett endast till att ringa och skicka sms. Möjligen går det att surfa på nätet men att spela avancerade spel eller titta på film i en sådan mobil blir svårt. Det laggar helt enkelt och blir inte särskilt njutbart. Denna smartphone däremot klarar av detta utan större problem.
Samsung Galaxy J2 drivs av en fyrkärnig Exonys 3475 processor på 1,3 Ghz. Denna processor är tillverkad av Samsung själva.
Batteriet är på 2000 mAh och det är något för litet men mobiltelefonen fungerar smidigt på grund av mobilens lite sämre specifikationer. En toppmodell med både bättre display och specifikationer skulle bli tvungen att laddas ofta om den har samma batteristorlek. På dessa brukar jag rekommendera ett batteri på minst 2300 mAh.
Den bakre huvudkameran är på endast 5 Megapixlar och har LED blixt. Främre kameran är på 2 Megapixlar.
Samsung Galaxy J2 säljs för tillfället endast i Indien men det är troligt att den kommer att släppas även i Sverige lite senare.
Priset ligger på 8250 indiska rupies och det motsvarar ungefär 1050 kr.
Ett eventuellt svenskt pris blir dock oftast högre på grund av moms och avgifter. Min gissning är att den kommer att kosta runt 1500 kr.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar