Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 26 oktober 2015

Samsung Galaxy On5Samsung Galaxy On5 är en smartphone i mellansegmentet som nyligen har lanserats. Den ska till en början endast finnas till försäljning i Kina men det är mycket troligt att den vid ett senare tillfälle även kommer till Europa. Samsung behandlar numera sina budgetmobiler med mer respekt eftersom marknaden för premium mobiler har gått ner. Intresset för dyra, påkostade smartphones har helt enkelt minskat.
Designen är helt okej. Mobilen är huvudsakligen tillverkad av plast men runt telefonens kanter löper en ram av slät aluminium. Bakstycket är av plast som är gjord för att se ut som läder. Samsung Galaxy On5 ser alltså inte alls ut som den budgetmobil den faktiskt är.
Denna smartphone har en 5 tums display på 1280×720 pixlar.
Ram minnet är på 1,5 GB och internminnet är på 8 GB.
Samsung Galaxy On5 drivs av en fyrkärnig Exonys 3475 processor på 1,3 Ghz.
Det rör sig med andra ord inte om den starkaste processorn på marknaden men den gör det den ska och duger vid vanligt användande. Du som gärna spelar mer avancerade spel på din mobiltelefon bör dock satsa på något mer kraftfullt.
Huvudkameran är på 8 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Denna kamera ger okej bilder men det finns naturligtvis betydligt bättre kameror.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteriet är på 2600 mAh och bör klara en dag på en laddning.
Vi får se var priset på Samsung Galaxy On5 hamnar när och om den släpps i Sverige.
Om priset blir relativt lågt kan den mycket väl sälja väldigt bra eftersom specifikationerna är på en acceptabel nivå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar