Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 16 november 2015

HTC One M9. En återblick.HTC One M9 är en smartphone med en otroligt fin och lyxig design. Detta är helt enkelt en elegant mobiltelefon och man har tänkt mycket på design och prestanda.
Den är byggd av aluminium och är en välkonstruerad unibody konstruktion. Kanterna är fina men är lite för skarpa i min smak. HTC One M9 har en förbättrad design men dom skarpa kanterna gör den mindre skön att hålla i handen.
Den drivs av en åttakärnig Snapdragon 810 processor på och denna processor gör M9 till en av dom mest kraftfulla mobiltelefonerna just nu.
Ram minnet är på 3GB och internminnet är på 32GB. Minneskapasiteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 200 GB.
Det finns alltså gott om plats för att spara till exempel bilder, film och musik.
Huvudkameran är på 20,7 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt. Kameran är mycket bra och ger väldigt fina och skarpa bilder.
Batteriet är på 2840 mAh. 
HTC One M9 har en LCD display på 5 tum och denna display har 1080×1920 pixlar. 
Denna smartphone har till skillnad mot nya HTC A9 kvar sina Boom Sound högtalare. Dessa högtalare finns på mobilens framsida vilket är en bra placering. Många mobiltelefoner har högtalarna monterade påbaksidan eller i underkanten av ramen och detta innebär dels att högtalarna riktas bort från dig när du tittar på film, spelar spel eller tittar på musikvideos. Denna placering medför även att högtalarna ofrivilligt kan täckas över av din hand.
HTC One M9 har kvar BlinkFeed och har också många andra användbara funktioner så som Sense Home som är en Widget på Hemskärmen som visar dom senast och mest använda applikationerna.
Om du vill ha en smartphone med mängder av inställningar och extra funktioner är denna mobil troligen inget för dig. Däremot om du prioriterar prestanda och design bör den vara ett bra alternativ.
HTC One M9 är månadens mobil hos Comviq och det innebär att om du skaffar den med abonnemang hos dom kan du få den lite billigare just nu. Som billigast för 295 kr/ månaden men då med endast 0,5 GB surf. Om du mest använder din mobiltelefon när du har WiFi uppkoppling kan det vara okej men annars bör du istället välja ett abonnemang där mer surf ingår.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar