Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 27 november 2015

Huawei Mate 8Huawei Mate 8 är en kommande phablet med en lyxig design. Det rör sig om en unibody konstruktion tillverkad av metall.
På baksidan sitter en fingeravtrycksläsare och detta är en funktion som blir allt mer vanlig hos flaggskepps mobiler.
Detta är en rejält stor mobiltelefon med en display på hela 6 tum men glaset går långt ut på sidorna vilket gör att den är något mindre än vad den kunde ha blivit. Denna display har 1080×1920 pixlar. Detta ger en pixeltäthet på 368 pixlar. Denna skärm skyddas av Gorilla glas 4.
Huawei Mate 8 har alltså en mycket bra HD display och det faktum att man har valt en HD display istället för en QHD display gör att batteritiden har förbättrats drastiskt. Dessutom har denna phablet ett gigantiskt batteri på hela 4000 mAh. Denna kombination gör att batteriet klarar flera dagar på en laddning. Batteriet stödjer snabbladdning och klarar av att ladda 37 procent av batterikapasiteten på trettio minuter.
Min LG G3 har ett batteri på 3000 mAh vilket innebär en skillnad på hela 1000 mAh.
Huawei Mate 8 finns i tre olika varianter när det gäller specifikationerna. Det finns en modell som har 3 GB Ram minne samt ett internminne på 32 GB. Det finns också en version med 4 GB Ram minne och ett internminne på 64 GB. Den sista och dyraste varianten har fortfarande ett Ram minne på 4 GB men internminnet är på otroliga 128 GB. Vilken av dessa du väljer beror helt på dina behov.
Denna smartphone drivs av en åttakärnig HiSilicon Kirin 950 processor på 1,8 Ghz.
Den bakre huvudkameran är på 16 Megapixlar har autofokus, optisk bildstabilisator och dubbel LED blixt. Detta är en bra kamera som ger fina bilder.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar vilket är ovanligt bra för att vara en främre kamera.
Med tanke på mobiltelefonens storlek är detta inte en mobil som passar alla. Många kommer förmodligen tycka att den är för stor. En stor display har dock många fördelar eftersom en sådan underlättar mediekonsumtion avsevärt. Tänk dig vad besvärligt det kan vara att titta på streamad film eller spela spel på en liten display.
Jag personligen föredrar en skärmstorlek på mellan 5 och 5,5 tum helt enkelt eftersom jag tycker att större displayer innebär att mobiltelefonen blir för stor och klumpig.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar