Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 26 november 2015

Huawei Mate S. En återblick.Huawei Mate S är en lite lyxigare smartphone med fin design och fantastisk prestanda. Den är tillverkad av matt borstad aluminium och är rejält tunn. Tjockleken är på 7,2 mm.
Dess display är av typen AMOLED och har en 2D design vilket innebär att glaset är aningen upphöjd samt att glasets kanter är lätt avrundade. Displayen skyddas av Gorilla glas 4.
Displayen är på 5,5 tum och har 1080×1920 pixlar. Det är bra att Huawei har valt att använda en HD display istället för en QHD display som drar mer ström. Helst eftersom man har valt att använda ett batteri på 2700 mAh vilket är lite för lite för en mobiltelefon i den här storleken. Man brukar normalt använda ett batteri på 3000 mAh eller mer.
På baksidan sitter en fingeravtrycksläsare av bra kvalitet. Dom flesta nyare toppmodeller har en sådan.
Huawei Mate S har ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på 32, 64 eller 128 GB.
Den drivs av en åttakärnig HiSilicon Kirin 935 processor på 2,2 Ghz.
Huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt dubbel LED blixt. Den främre kameran är på 8 Megapixlar. När det gäller just den främre kameran har den ovanligt mycket pixlar för att sitta på fronten av mobiltelefonen.
Huawei Mate S är ett bra alternativ för dig som vill ha en mer premium design och prestanda men utan att betala för mycket även om denna smartphone är långt ifrån billig. Den kostar nämligen runt 5500 kr.
Ett betydligt billigare alternativ är One Plus 2 som även den har en lite lyxigare design och fantastisk prestanda. En sådan kostar strax under 4000 kr. One Plus 2 är däremot betydligt svårare att få tag på.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar