Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 2 november 2015

Månadens fynd (November 2015).Samsung Galaxy A5 är en budgetmobil i mellansegmentet som när den först släpptes till försäljning var alldeles för dyr med tanke på specifikationerna.
Nu har den dock gått ner rejält i pris så nu kan den mycket väl vara värd att köpa.
Samsung Galaxy A5 är en elegant och tunn unibody mobil med avskalade funktioner.
Mobilens kanter består av putsad metall men resten av mobiltelefonen är byggd av plast. Den är endast 6,7 mm tjock men trots detta får man plats med ett batteri på 2300 mAh. Batteriets storlek är godkänd. Ett mindre batteri än så innebär att mobiltelefoner behöver laddas ofta.
Displayen är på 5 tum och har 720×1280 pixlar.
Ram minnet är på 2 GB och internminnet är på 16 GB. Det finns också plats för ett MicroSd kort på upp till 64 GB.
Samsung Galaxy A5 drivs av en fyrkärnig Snapdragon 410 processor på 1,2 Ghz vilket är en vanlig processor i billigare smartphones. Eftersom det rör sig om en mindre kraftfull processor klarar den av vanligt användande som att surfa på nätet och streama film men får kämpa när det gäller mer krävande spel.
Denna budgetmobil passar alltså mest dig som huvudsakligen använder din mobiltelefon för att ringa och kanske läsa tidningen på nätet. Den passar inte dig som prioriterar spelande. Du bör istället köpa en kraftfullare smartphone.
Huvudkameran är på 13 Megapixlar och har LED blixt.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och har vidvinkelobjektiv för att underlätta när du vill ta en bild på dig och dina kompisar tillsammans.
Det billigaste pris jag har hittat på den här mobiltelefonen är 2480 kr och den säljs för det priset hos SMA. Den finns även för tio kronor mer hos Electro World, Net on Net och Elgiganten.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar