Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 19 november 2015

Meizu M1 Metal


Meizu M1 Metal är en ny smartphone som är tillverkad av metall. Den har ett bakstycke av aluminium och har med andra ord inte bara en ram av metall. 
Den har likt många av årets toppmodeller en fingeravtrycksläsare och denna sitter i Hemknappen under skärmen.
Smartphones från Kina likt Meizu M1 Metal har ofta ett oförtjänt dåligt rykte. Numera är mobiltelefoner tillverkade i Kina i stort sett lika bra när det gäller byggkvalitet och specifikationer som andra mer etablerade mobiltelefoner. Meizus mobiltelefoner är inget undantag.
Meizu M1 Metal har en display på 5,5 tum och denna display har 1920×1080 pixlar vilket innebär att det är en HD display. 
Denna phablet drivs av en åttakärnig MediaTek 6795 Helio x10 processor på 2 Ghz. Det rör sig alltså om en snabb och kraftfull processor som utan problem klarar av det mesta.
Ram minnet är på 2 GB vilket är något mindre än hos konkurrenternas toppmodeller. Nästan alla av årets flaggskepps mobiler har ett Ram mine på minst 3 GB. Vissa som till exempel One Plus 2 har ett Ram minne på 4 GB (detta gäller för versionen med 64 GB internminne).
När det gäller internminnet i denna smartphone finns den med 16 GB eller 32 GB internminne och skillnaden i pris är inte särskilt stor så jag skulle rekommendera er att investera i den som har mest internminne. Den billigare varianten kostar motsvarande 1900 kr och den något dyrare 2200 kr. Det vill säga en skillnad på endast 300 kr.
Meizu M1 Metal har också plats för ett MicroSd kort på upp till 128 GB.
Kameran är på 13 Megapixlar och har autofokus samt dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteriet är på 3140 mAh vilket är en vanlig storlek hos så kallade phablets. En stor smartphone behöver förstås ett stort batteri för att hålla igång systemet. Detsamma gäller även kvaliteten på displayen då en bättre display drar mer kraft för att hålla igång.
Operativsystemet som kommer förinstallerat är Android 5.1.1 Lollipop och det är bra eftersom det fortfarande är den senaste versionen av operativsystemet. En ny uppdatering är dock snart på gång.
Meizu M1 Metal finns i en mängd olika färger. Den finns i vitt, guld, grå, blå och till och med i rosa.
Denna smartphone passar dig som vill ha en smartphone med budgetpris men som ändå har bra specifikationer. Om du däremot gärna vill äga en smartphone från en känd tillverkare är Meizu M1 Metal inget för dig.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar