Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 18 november 2015

Nexus 6. En återblick.Jag har tidigare skrivit om denna phablet men återkommer nu till den eftersom den nu har börjat gå ner i pris. När Nexus 6 släpptes till försäljning var den den dyraste Nexus mobilen hitintills och det var inte så konstigt eftersom den har en mer påkostad design än tidigare mobiler i samma serie samt att den hade dom då bästa  möjliga specifikationerna på marknaden. 
Det aktuella priset hamnar nu runt 3990 kr.
Denna stora smartphone har en AMOLED display på 6 tum och denna display har 1440×2560 pixlar vilket innebär att den har en QHD display med en pixeltäthet på 493.
Telefonen är rejält stor så den passar långt ifrån alla. En stor display har dock fördelen att det blir mer njutningsfullt att avnjuta olika media på skärmen. Nackdelen är förstås att mobiltelefonen blir stor och därmed otymplig. 
När det gäller designen är den väldigt lik Motorola Moto X från samma år (2014).
Nexus 6 ser helt enkelt ut som en förstorad Moto X.
Den har en metallram av aluminium och en lätt kurvad baksida som gör mobilen skön att hålla i handen. Bakstycket är byggd av en hård plast och finns i färgerna blått eller vitt.
Denna phablet är vattentålig på så sätt att man utan problem kan använda telefonen i regnet eller till exempel söla någon vätska på den. Att tappa Nexus 6 i vattnet på fisketuren går däremot sämre.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 eller 6r GB beroende på vilken variant du väljer att köpa. Det finns ingen plats för ett minneskort.
Den drivs av en fyrkärnig Snapdragon 805 processor på 2,7 Ghz. Detta är en kraftfull processor och detta i en kombination av ett helt rent Android gör att Nexus 6 är snabb och arbetar på utan några som helst problem.
Huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt dubbel LED blixt. Kameran är bra men är långt ifrån den bästa på marknaden. Det är svårt att ta bra bilder i mörka miljöer.
Batteriet är på 3220 mAh och stödjer både trådlös laddning och snabbladdning.
Ett rent Android och uppdateringar av operativsystemet före alla andra är några av många fördelar med en Nexus mobil. Tyvärr är dessa smartphones mindre kända hos allmänheten.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar