Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 11 november 2015

One Plus 2 VS One Plus X.Här ska jag jämföra dom två senaste mobiltelefonerna från One Plus.
Båda mobiltelefonerna har en väldigt fin och intressant design men One Plus X ser mer premuim ut.
One Plus X är en högkvalitativ mer lyxig smartphone med metallram och glas som täcker både fronten och baksidan. Denna smartphone är täckt av Gorilla Glas 3.
One plus 2 har inget glas som täcker bakstycket men displayen skyddas av Gorilla glas 4 som är ändå tåligare än föregångaren Gorilla Glas 3.
Båda dessa mobiltelefoner körs på operativsystemet Oxygen Os  baserat på Android 5.1.1 Lollipop.
När det gäller processorn har One Plus 2 en nyare och starkare processor men One Plus X har en långt ifrån dålig sådan. Denna drivs nämligen av en fyrkärnig Snapdragon 801 processor på 2.3 Ghz och detta är en topp processor från 2014. Vanligt förekommande i flaggskepps mobiler från det året.
One Plus 2 däremot drivs av en åttakärnig Snapdragon 810 processor på 1.8 Ghz också den en processor som är vanligt förekommande i flaggskepps mobiler men från i år.
När det gäller Ram minnet har båda ett Ram minne på 3 GB men One Plus 2 finns även i en variant med 4 GB internminne.
Internminnet är på 16 GB men One Plus 2 har också en dyrare version med 64 GB internminne.
One Plus 2 har däremot ingen möjlighet till att utöka minneskapasiteten med ett minneskort vilket One Plus X kan. One plus X har plats för ett MicroSd kort på upp till
One Plus X har en AMOLED display på 5 tum och denna display har 1920×1080 pixlar.
One Plus 2 är en större smartphone med en LCD display på 5.5 tum och 1920×1080 pixlar. Under skärmen sitter en Hemknapp med inbyggd fingeravtrycksläsare. Den funktionen är något som One Plus X saknar. Så är en fingeravtrycksläsare en viktig sak för dig bör du välja den dyrare One Plus 2.
Om du istället prioriterar pris och helst äger en mindre smartphone bör du istället välja den mer kompakta One Plus X.
Båda dessa mobiltelefoner har en huvudkamera på 13 Megapixlar men One Plus 2 har laser autofokus.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar respektive 5 Megapixlar där One Plus X har den bättre kameran.
Eftersom One Plus 2 är en större mobiltelefon har den också ett större batteri. Den har ett batteri på 3300 mAh och detta batteri bör klara minst en dag på en laddning vid normalt användande.
One Plus X har ett batteri på 2525 mAh. Batteriet stödjer snabbladdning.
Eftersom dessa smartphones kommer från ett företag som verkligen satsar mycket på att kunna sälja sina produkter till ett väldigt överkomligt pris får man mycket mobil för pengarna. Deras mobiltelefoner har liknande specifikationer som konkurrensen men dom kostar oftast betydligt mindre.
En One Plus X kostar 2600 kr. En One Plus 2 med 64 GB internminne kostar 3799 kr.
Vilken av dessa två mobiltelefoner ska du då välja? Det som avgör är ju som vanligt dina behov. Om du prioriterar design framför prestanda ska du helt enkelt välja One Plus X som har långt ifrån dåliga specifikationer men har sämre specifikationer än sin storebror One Plus 2.
Om du prioriterar prestanda och vill ha en så bra processor som möjligt bör du istället välja en One Plus 2.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar