Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 23 november 2015

Samsung Galaxy Core Prime. En återblick.Samsung Galaxy Core Prime är en budgetmobil som jag tidigare har skrivit om men jag återkommer nu till den eftersom man nu får en Samsung Galaxy Core Prime på köpet när man tecknar abonnemanget Comviq Fastpris som kostar 195 kr i månaden. Comviq bjuder alltså på telefonen. 
När man blir erbjuden en smartphone från en mobiloperatör får man naturligtvis räkna med att få en riktigt billig smartphone. Så är också fallet här. Samsung Galaxy Core Prime är en enkel budgetmobil med långt ifrån topp specifikationer. 
Den har en display på 4,5 tum och denna display har 400×800 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 207 pixlar. Displayen är med andra ord inte bra.
Denna smartphone har ett Ram minne på 1 GB samt ett internminne på 8 GB. Detta är precis på gränsen till att vara för lite. Ett så pass litet internminne fylls upp mycket fort och dessutom har man aldrig så mycket internminne till sitt förfogande. Själva operativsystemet och förinstallerade appar som man inte kan avinstallera tar upp mycket av internminnet redan från början.
Det finns plats för ett MicroSd kort på upp till 64 GB men där kan du inte spara spel eller applikationer. 
Samsung Galaxy Core Prime drivs av en fyrkärnig Snapdragon 410 processor på 1,2 Ghz. Processorn ger dig precis tillräckligt med kraft för att klara av lite enklare surf på nätet. Att spela avancerade och mer krävande spel går inte särskilt bra eftersom processorn då inte riktigt orkar med arbetsbördan.
Den bakre huvudkameran är på 5 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 2 Megapixlar.
Batteriet är på endast 2000 mAh men klarar trots det ungefär 8 timmar på en laddning vid normalt användande. Detta förmodligen främst på grund av dom sämre specifikationerna. En mobil med en bättre display, starkare processor med mera drar nämligen mer ström och behöver därmed ett större batteri. 
Denna smartphone från Samsung har ett Ultra Power Saving Mode vilket man kan aktivera när batteriet är på väg att bli tomt. Om du är någonstans där det inte finns möjlighet att ladda din mobiltelefons batteri är det här en bra funktion. Denna gör att du kan klara dig några timmar tills du kan komma hem och ladda din mobil. När du har aktiverat denna funktion stängs dom flesta funktioner av så du kan i stort sett endast ringa med telefonen.
Samsung Galaxy Core Prime kan möjligen duga till dig som mest använder din mobiltelefon för att ringa och skicka sms.
För dig som likt mig gör det mesta med din smartphone är detta inget bra alternativ.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar