Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 17 november 2015

Samsung Galaxy S6. En djupare inblick.Samsung Galaxy S6 är en kompakt och elegant smartphone som ger ett starkt premium intryck. Den är tunn och är byggd av en kombination av vanlig plast, glas och metall. Detta är inte en mobiltelefon som likt HTC One M9 till största delen är byggd av metall utan här är det endast kanterna runt telefonen som är byggd av aluminium.
Men det är ändå ett stort steg framåt för Samsung. Att ta steget från sina vanliga plastkonstruktioner till en smartphone med inslag av metall är en imponerande bedrift.
Det är inget fel med mobiltelefoner som är byggda av plast men en mobil byggd av metall ger ett mer lyxigt intryck.
Bakstycket som är täckt av ett lager glas reflekterar ljuset på ett fint sätt. En nackdel med en sådan glaskonstruktion är att det blir känsligt för fingeravtryck. Man behöver torka rent ytan ofta om man inte använder ett mobilfodral och vad är egentligen vitsen med ett tjusigt bakstycke om det ändå aldrig syns?
Displayen är på 5,1 tum och har 2560×1440 pixlar. Den har alltså en QHD display som är super skarp och passar utmärkt för media konsumtion. Under skärmen i Hemknappen sitter en fingeravtrycksläsare av bra kvalitet. Den fungerar betydligt bättre än den som sitter i föregångaren Samsung Galaxy S5.
Samsung Galaxy S6 har ett Ram minne på 3 GB samt finns med ett internminne på 32, 64 eller 128 GB. Någon minneskortplats finns inte. Det innbyggda minnet måste alltså räcka.
Den processor som driver denna smartphone är Samsungs egna åttakärniga Exonys 7420 processor på 2,1 Ghz.
Detta är en snabb och kraftfull processor som klarar dom mest avancerade arbetsuppgifter med lätthet.
Huvudkameran är på 16 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator samt LED blixt. Detta är en av dom bästa kamerorna just nu.
För att få ner tjockleken på mobiltelefonen har Samsung varit tvungna att minska batteriets storlek till 2550 mAh. Den har med andra ord ett mindre batteri än både Samsung Galaxy S4 och Samsung Galaxy S5 vilket är rätt anmärkningsvärt. Samsung Galaxy S5 har till exempel ett batteri på 2800 mAh.
Detta batteri måste laddas relativt ofta och det är förstås en nackdel. Har du däremot oftast tillgång till en laddare kanske det inte gör så mycket. Däremot är ju denna smartphone en unibody konstruktion så om detta batteri tar mycket stryck på grund av att det laddas ofta kan du bli tvungen att investera i en ny mobiltelefon.
Jag har inte sett särskilt många Samsung Galaxy S6 i det vilda så det är tveksamt att den har blivit en storsäljare. En möjlig orsak till det är att den hitintills har varit lite för dyr. Nu har den däremot börjat gå ner i pris och om man väntar till nästa år när den har blivit ändå billigare kan den nog bli en rätt så bra affär. Priset ligger nu strax över 5000 kr.
Samsung Galaxy S6 lägger sig med lätthet bland dom bästa mobiltelefonerna från 2015.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar