Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 3 november 2015

Sony Xperia M4 Aqua. En djupare inblick.Sony Xperia M4 Aqua är en attraktiv smartphone i mellansegmentet som tål att doppas i vatten utan problem. Den är nämligen IP 68 certifierad vilket innebär att den tål att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Jag har skrivit om den här budgetmobilen tidigare men återkommer nu på grund av att den nu har blivit mer prisvärd. Om man letar lite kan man köpa den för strax under 2000 kr och det är riktigt billigt för en så pass bra mobiltelefon.
Sony Xperia M4 Aqua är byggd av plast täckt av ett lager glas. Den har alltså glas både på baksidan och framsidan. Det är en platt mobiltelefon med avrundade kanter och hörn. Hörnen är nyloniserade vilket skyddar denna smartphone något om man skulle råka tappa den i backen. Tänk dock inte att det är en tålig mobiltelefon för det är den inte. Det rör sig om en fint designad, tunn smartphone som har Sonys vanliga design. Den är bara 7,3 mm tjock.
Sony Xperia M4 Aqua har en 5 tums display på 720×1280 pixlar. Det är med andra ord knappast någon HD display men den är ändå av bra kvalitet. Displayen är skarp och har fina klara färger.
Den drivs av en åttakärnig Snapdragon 615 processor på 1,5 Ghz. Detta är en processor som är vanligt förekommande i budgetmobiler i mellanklassen. Det är en fullt kapabel processor som även klarar av lite mer avancerade spel.
Ram minnet är på 2 GB och den finns i två olika varianter när det gäller internminnet.
Den ena på 8 GB och den andra på 16 GB. Om du vill köpa denna mobil är den med mer internminne att rekommendera. 
Minneskapasiteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 128 GB.
Den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Kameran är bra och ger väldigt bra bilder.
Batteriet är på 2400 mAh och ska enligt tillverkaren räcka i upp till två dagar på en laddning. Just batteritiden är en av fördelarna med att köpa en mobiltelefon av Sony. Dels för att dom har mycket bra batterier samt dels för att deras system är optimerat för att dra mindre  ström från batteriet. Detta är något fler mobiltillverkare borde satsa resurser på.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 5.1 Lollipop men denna smartphone kommer att uppdateras till Android 6.0 Marshmallow inom kort.
Min kompis Emir har precis skaffat en Sony Xperia M4 Aqua och han är mycket nöjd med den.
Ett annat alternativ om du vill ha en vattentät mobiltelefon är Samsung Galaxy S5 men den kostar mer. Priset på den är som billigast 3200 kr.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar