Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 10 november 2015

Xiaomi Redmi 2AXiaomi Redmi 2A är en uppdatering av Xiaomi Redmi 2 och har en annan processor samt bättre Ram och internminne. 
Designen är fortfarande den samma som tidigare. Detta är en billig smartphone byggd av plast. Xiaomi Redmi 2A finns i många olika färger. Det rör sig om en enkelt designad mobiltelefon med rundade hörn. Designen är knappast något som sticker ut i mängden av mobiltelefoner. Få riktigt billiga lågbudgetmobiler har en mer premium design. Man får oftast det man betalar för helt enkelt.
Denna budgetmobil har en LCD display på 4,7 tum och denna display har 720×1280 pixlar. Displayen duger men är långt ifrån den bästa men det får man räkna med eftersom den här mobiltelefonen är så pass billig. Man kan inte begära topp prestanda till det priset.
Den drivs av en fyrkärnig Mali-T628 MP2 processor på 1,5 Ghz.
Ram minnet är på 2 GB och internminnet är på 16 GB. Detta är okej specifikationer även om det naturligtvis är långt ifrån toppmodellernas men Xiaomi Redmi 2A kostar däremot mycket mindre än dessa.
Priset landar runt 80 dollar vilket motsvarar ungefär 700 kr men räkna med ett något dyrare pris om denna mobil någonsin når Sverige. Moms och övriga avgifter är inte inräknade i detta pris.
Den bakre huvudkameran är på 8 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 2 Megapixlar.
Batteriet är på 2200 mAh vilket är lite för lite. Jag brukar rekommendera ett batteri på minst 2300 mAh eftersom batteriet annars behöver laddas ofta. Batteriet kan ändå vara okej med tanke på dom lägre specifikationerna eftersom mer prestanda samt en bättre display kräver ett större batteri för att kunna hålla igång systemet.
Xiaomi Redmi 2A kommer med Android 5.0 Lollipop förinstallerat. Det är en relativt ny uppdatering så det är bra. Den här mobiltelefonen är ett bra alternativ för dig som vill komma riktigt billigt undan när du investerar i en ny mobiltelefon. Man kan även köpa denna smartphone som en reserv ifall den smartphone man huvudsakligen använder går sönder. Eller kanske som en första mobiltelefon till ett barn.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar