Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 30 december 2015

Alcatel OneTouch Idol AlphaAlcatel OneTouch Idol Alpha är knappast en helt ny smartphone eftersom den släpptes i Juni 2014 men den är ett billigt alternativ.
Som vanligt när det gäller lite billigare mobiltelefoner finns här kompromisser som ger nackdelar. För att hålla nere priserna på sina billigare lurar måste tillverkarna spara in på något.
Alcatel OneTouch Idol Alpha är huvudsakligen tillverkad av plast men runt dess kanter löper en ram av aluminium.
Två intressanta genomskinliga band sitter på vardera toppen och botten av mobilen som gör att telefonen ser lite unik ut.
Denna mobiltelefon har en unibody konstruktion likt många andra moderna smartphones. Den typen av design har både fördelar och nackdelar. En nackdel är att batteriet inte går att byta ut om det skulle bli dåligt vilket förkortar telefonens livslängd. Eller rättare sagt det går att byta ut men då måste du lämna in din mobil till någon som kan skruva isär din telefon för att komma åt batteriet.
Fördelen är att mobiltelefonen  oftast får en något mer stabil konstruktion.
OneTouch Idol Alpha har inget hörlursuttag vilket är värt att nämna.
Displayen är på 4,7 tum och har 720×1280 pixlar och det ger en pixeltäthet på 312.
Detta är förstås långt ifrån pixeltätheten hos till exempel Samsungs toppmodeller men displayen är okej.
Denna smartphone drivs av en fyrkärnig MediaTek MT6589 processor på 1,2 Ghz.
Processorn är långt ifrån den kraftfullaste på marknaden men den gör jobbet. Denna processor klarar av vanligt användande men om du vill spela tekniskt avancerade spel händer det att den inte alltid orkar med.
Det lite låga Ram minnet på 1 GB påverkar också snabbheten hos processorn. Jag brukar rekommendera minst 1 GB i Ram minne men mer är förstås bättre.
Internminnet är på 16 GB och minneskapasiteten går inte att utöka med ett minneskort så du måste klara dig med det internminne som redan finns i mobilen.
Alcatel OneTouch Idol Alpha har en okej huvudkamera på 13 Megapixlar. Denna kamera har autofokus och LED blixt.
Den främre kameran är på 1,3 Megapixlar.
Batteriet är på endast 2000 mAh men klarar trots sin litenhet en dag på en laddning. Förutsättningen är då att du inte spelar spel under någon längre period ( mer än en timme) eller tittar på streamad film.
Ett batteri på minst 2300 mAh hade varit betydligt bättre för ett litet batteri behöver laddas oftare och det påverkar batteriets livstid. Just detta är en av nackdelarna med unibody konstruktioner. Om du har för vana att byta mobiltelefon efter två till tre år blir detta dock inget stort problem.
Du som är intresserad av att köpa en Alcatel OneTouch Idol Alfa hittar den hos Conrad där den kostar så lite som 1500 kr.
Den här mobiltelefonen passar dig som prioriterar pris framför prestanda och som mest använder sin mobiltelefon för att ringa och kanske surfa på nätet någon gång ibland.
Den är knappast något som duger för personer som mest använder sin mobiltelefon för att spela avancerade spel eller titta på film. Då behövs något med betydligt bättre specifikationer. Ett bättre alternativ för er är One Plus X som har bättre specifikationer och design men den kostar en tusenlapp mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar