Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 28 december 2015

HTC One X9HTC One X9 som är en unibody mobil byggd av metall har precis presenterats. Det rör sig om en väldesignad mer lyxig smartphone. Den har en design som liknar den nyligen lanserade HTC One A9 men den största visuella skillnaden är att denna mobils kameralins inte sticker ut från chassit samt att här finns högtalare på framsidan av mobilen.
Både ovanför och under den stora displayen sitter BoomSound högtalare och med tanke på att telefonen även har Dolby Audio borgar det för ett mycket bra ljud.
Den tidigare HTC One A9 saknar tyvärr dessa högtalare men den mobiltelefonen är mer av en budgetmobil i mellansegmentet när det gäller vissa av specifikationerna.
HTC One X9 har en 5,5 tums display med 1080×1920 pixlar och det innebär att den har en HD display. Detta ger en pixeltäthet på 401.
Att HTC har valt att ha en sådan display istället för en QHD display gör att batteritiden har förbättrats drastiskt. En stor QHD display drar nämligen mer ström.
Denna phablet har ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på 32 GB. Den har också plats för ett minneskort på upp till otroliga 200 GB. Det finns med andra ord gott om plats i den här mobiltelefonen. Alltid när man investerar i en ny mobiltelefon är den interna lagringen en viktig detalj att tänka på. En stor del av internminnet försvinner alltid till både operativsystemet och förinstallerade appar som man inte kan avinstallera.
Denna smartphone drivs av en åttakärnig MediaTek MT6795 Helio X10 processor på 2,2 Ghz. Processorn är starkare än den som sitter i HTC One A9.
Den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar och detta är en vanlig storlek på framåtriktade kameror.
Batteriet är på 3000 mAh. En stor fördel med detta batteri är att det stödjer snabbladdning.
Det operativsystem som kommer förinstallerat är Android 6.0 Marshmallow som är den allra senaste uppdateringen av operativsystemet. Detta är även det ett stort plus.
HTC One X9 finns i färgerna svart eller vitt.
Priset landar på 370 dollar vilket motsvarar ungefär 3200 kr. Om denna smartphone kommer till Sverige kommer tyvärr priset bli betydligt högre på grund av momsen och andra avgifter.
HTC One X9 kommer till en början endast säljas i Kina men det är mycket möjligt att den även kommer till Europa vid ett senare tillfälle. Detta är något vi får hoppas på eftersom denna smartphone är ett bättre alternativ till HTC One A9 som redan säljs här.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar