Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 15 december 2015

Lenovo K900Lenovo K900 är knappast en ny mobiltelefon eftersom den lanserades 2013 men den har okej specifikationer till ett billigt pris. Den kostar nämligen runt 1500 kr och för dom pengarna får du bland annat en relativt kraftfull processor och en bra kamera. För dom pengarna får man vanligtvis en lågbudgetmobil med betydligt sämre specifikationer. Jag brukar inte rekommendera någon att köpa en lågbudgetmobil eftersom dom brukar ha otroligt dålig prestanda. Man kan möjligen investera i en sådan om man bara använder sin mobil för att ringa. Det är bättre att lägga till en tusenlapp och därmed få en budgetmobil i mellansegmentet med bättre specifikationer. Det är dock alltid just dina behov som avgör vilken typ av mobiltelefon du ska skaffa.
Lenovo K900 är en så kallad phablet med en unibody konstruktion samt ett bakstycke av aluminium. Detta är en riktigt tunn mobil på strax under 7 mm. Den har skarpa kanter och en fyrkantig design.
Den drivs av en dubbelkärnig Intel Atom Z2580 processor på 2 Ghz.
Denna processor klarar med lätthet vanligt användande men har lite svårt att klara av de mer krävande spelen men multitasking och att surfa på nätet går utmärkt.
Ram minnet är på 2 GB och internminnet är på antingen 16 eller 32 GB. Det är varianten med lägre internminne som kostar 1500 kr.
Ett internminne på 16 GB är okej men det är fortfarande något för lite för oss som gärna installerar applikationer och spel. En stor del av internminnet försvinner till operativsystemet och förinstallerade appar. Det internminne som tillverkaren anger är nämligen alltid det totala minnet.
Lenovo K900 har en bra kamera på 13 Megapixlar och denna kamera har autofokus och dubbel LED blixt. Kameran ger bra bilder med bra färgåtergivning.
Den främre kameran är på 2 Megapixlar.
Batteriet är på endast 2500 mAh vilket är lite för en så pass stor smartphone. Dom flesta mobiltelefoner med den här display storleken har batterier runt 3000 mAh.
Om du köper en Lenovo K900 kommer du behöva ladda batteriet oftare än en gång om dagen.
Tyvärr är samtalskvaliteten inte den bästa eftersom om du vistas i en lite bullrig miljö kommer den du pratar med få svårt att höra vad du säger. Den här mobiltelefonen passar dig som vill ha en billig smartphone men som ändå har okej design och specifikationer. Lenovo K900 är för dig som har något högre krav på din smartphone men som trots det inte är en person som använder sin mobil till allt. Om du har höga krav och vill ha en mycket kraftfull och snabb mobil bör du leta efter någon toppmodell istället. Har du en begränsad budget kan förra årets toppmodeller vara ett bra alternativ för dom har fortfarande mycket bra prestanda och kostar nu mindre.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar