Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 31 december 2015

LG G3 ett billigt alternativ.
LG G3 var den första internationellt tillgängliga smartphonen med en QHD display. Många tillverkare har sedan dess följt efter men LG var först med detta.
Lg G3 har alltså en QHD display på 5,5 tum och denna display har 1440×2560 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 538.
Den stora, skarpa displayen dominerar fronten av mobiltelefonen. Bakstycket är lätt kurvat för att göra att mobilen ska kännas skön att hålla i. Detta bakstycke är tillverkat av plast som har gjorts så att det luknar borstad aluminium och det medför att man får ett premium intryck av telefonen. På baksidan sitter förutom kameralinsen samtliga fysiska knappar. Mobilens långsidor är med andra ord helt släta. Denna plasering av knapparna började med föregångaren och är numera något som är vanligt hos många av LGs mobiltelefoner.
Denna smartphone finns i två varianter. Den ena har ett Ram minne på 2GB och ett internminne på 16 GB. Den andra har ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på 32 GB. LG G3 har dessutom plats för ett minneskort på upp till 32 GB.
Mobiltelefonen drivs av en fyrkärnig Snapdragon 801 processor på 2,5 Ghz. Denna processor var den allra bästa på marknaden när den kom men utvecklingen har förstås gått framåt sedan dess. Processorn är däremot fortfarande väldigt snabb och kraftfull. Den klarar helt enkelt av de mest krävande arbetsuppgifter utan problem.
Jag har personligen levt med den här mobiltelefonen i nästan ett år och jag har aldrig haft några som helst problem med den.
Den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har laser autofokus och dubbel LED blixt. Kameran är av mycket hög kvalitet och ger utmärkta bilder.
Den främre kameran är på 2,1 Megapixlar.
Batteriet är på 3000 mAh och detta batteri klarar av en dag på en laddning. Mobiltelefoner i den här storleken behöver så pass stora batterier för att orka hålla igång systemet.  Detta är med andra ord en vanligt förekommande batteristorlek hos så kallade phablets.
Att LG G3 har en QHD display och en kraftfull processor påverkar förstås batteriet negativt. Om man hade valt en HD display och en lite svagare processor hade batteritiden blivit betydligt förbättrad men å andra sidan hade LG G3 inte varit en lika bra telefon som den är.
Den här mobiltelefonen passar utmärkt till mediekonsumtion just tack vare den stora skärmens höga kvalitet och även prestandan hjälper till att höja upplevelsen.
LG G3 var en av 2014 bästa toppmodeller och den har åldrats väl. Om du vill ha en relativt billig smartphone med fin design, bra funktioner och prestanda kan denna phablet vara ett bra alternativ.
Man kan nu få varianten med 32 GB internminne för så lite som 3000 kr och det bör anses riktigt billigt med tanke på vad man faktiskt får för pengarna.
Ett annat alternativ är One Plus 2 som har bättre specifikationer men bara kostar 900 kr mer. Denna går nu att köpa utan inbjudan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar