Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 18 december 2015

Microsoft Lumia 640. En bra budgetmobil.Microsoft Lumia 640 är ett bra alternativ för dig som har en liten budget när det gäller att köpa en ny mobiltelefon. Den är konstruerad av blank plast samt finns i många olika färger. Vissa varianter är färgglada men det finns även mer diskreta färger för dig som vill ha det. Telefonen är relativt tunn med sin tjocklek på 8,8 mm. Bakstycket går att ta loss vilket innebär att batteriet på 2500 mAh går att byta ut ifall det börjar bli dåligt eller ifall du vill kunna ha med dig ett extra batteri att byta med när batteriet har tömts.
Batteriet har en godkänd storlek så den bör klara en dag på en laddning men det påverkas förstås av hur mycket du använder din mobiltelefon.
Microsoft Lumia 640 har en LCD display på 5 tum och denna display har 720×1280 pixlar. Detta är en helt okej display men förvänta dig ingen HD kvalitet.
Ram minnet är på endast 1 GB och det är precis godkänt enligt mig. Ett mindre Ram minne än så gör att telefonen laggar och blir lite seg.
Även internminnet är på gränsen till för litet. Internminnet är på 8 GB och en stor del av detta minne äts upp av både själva operativsystemet och förinstallerade appar. Det är alltid på det sättet och det är viktigt att veta när man tänker investera i en ny smartphone. Denna mobiltelefon har plats för ett minneskort på upp till 128 GB men tänk inte att MicroSd kortet ska kompensera för det något snåla internminnet. Där kan man mämligem inte spara spel eller applikationer utan bara fotografier, videos, musik och dokument.
En viktig detalj att känna till när man köper en mobiltelefon med operativsystemet Windows är att du naturligtvis får tillgång till Microsofts applikationer men att du kanske inte kan installera alla populära appar som du vill ha eftersom dessa inte är anpassade till systemet. Windows lider av precis samma problem som Blackberry som är ytterligare ett företag som har ett helt eget operativsystem.
Denna smartphone har en fyrkärnig Snapdragon 410 processor på 1,2 Ghz. Detta är en typ av processor som är vanlig i budgetmobiler och den klarar av lättare användande utan problem men den är alltså varken den snabbaste eller kraftfullaste processorn på marknaden.
När en mobiltelefon kostar runt 1500 kr som den här gör kan man inte räkna med topp prestanda. Specifikationerna är dock inte alltid det viktigaste utan det som är viktigast är hur de olika komponenterna arbetar tillsammans och vad du använder din mobil till. Om du till exempel uteslutande ringer med din smartphone behöver du ju inte en toppmodell med dom allra bästa specifikationerna.
För dig som mest ringer och går ut på nätet någon gång ibland duger den här mobiltelefonen gott och väl.
Den bakre huvudkameran är på 8 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Bilderna blir bra under bra ljusförhållanden men kameran får kämpa i lite mörkare miljöer.
Den främre kameran är på 1 Megapixlar.
Mitt råd till er som letar efter en ny smartphone är att fundera på vad du använder din mobiltelefon till och helt enkelt köpa den mobil som passar dina behov bäst.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar