Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 21 december 2015

Motorola Moto X 2014Motorola Moto X är redan från början en bra mobiltelefon men den blir ändå bättre efter att du har anpassat den för att passa dig. Du kan på många sätt skräddarsy den till att passa din personliga stil. Motorola som en gång i tiden ägdes av Google som i sin tur äger operativsystemet Android har sett till att Motorola fortfarande kör med ett nästan helt rent operativsystem utan skinn. Detta är bra för det gör systemet lättare och betydligt snabbare än det annars skulle ha blivit. Många andra tillverkare anpassar Android till sina egna funktioner och system, så kallade skinn.
Motorola Moto X har en lätt kurvad baksida som gör att telefonen är skön att hålla i handen. Långsidan är tunnast och blir som tjockast i mitten.
En ram av aluminium löper runt mobilens kanter och detta ger en stadig konstruktion. I övrigt är mobiltelefonen konstruerad av plast. Både över och under skärmen sitter framåtriktade högtalare av hög kvalitet. Just placeringen av högtalarna har många fördelar. Dels råkar du inte hålla för högtalarna med handen när du håller telefonen i handen. Detta är en risk om högtalarna sitter i underkant på mobilen eller på mobilens baksida. Ljudet riktas dessutom mot dig istället för ifrån dig som på dom andra placeringarna.
Den har en bra display på 5,2 tum och denna display har 1080×1920 pixlar. Det rör sig alltså om en skarp HD display.
Att Moto X inte har en QHD display är en fördel eftersom mobilen har ett något litet batteri på 2300 mAh vilket precis är på gränsen till godkänt enligt mig. En ändå bättre skärm hade helt enkelt påverkat batteritiden negativt. Ju större display och ju mer pixlar ju mer ström går åt för att hålla igång displayen.
Denna smartphone drivs av en fyrkärnig Snapdragon 801 processor på 2,5 Ghz. Denna processor var en topp processor när den här mobiltelefonen släpptes 2014. Detta är fortfarande en kraftfull och duglig processor men utvecklingen har förstås gått framåt.
Motorola Moto X har ett Ram minne på 2 GB. Många av dom bästa toppmodellerna som kom samma år har ett Ram minne på 3 GB och bland årets flaggskepps mobiler rör det sig om många fler. Detta behöver dock inte vara en nackdel.
När det gäller internminnet finns denna smartphone i två olika varianter. En med 16 GB internminne och en på 32 GB. Jag skulle rekommendera den med ett större internminne även om den på 16 GB kan vara acceptabel. Jag brukar rekommendera ett internminne på minst 8 GB. En del av det totala minnet försvinner till operativsystemet och förinstallerade appar som inte går att avinstallera. Eftersom denna smartphone har ett i det närmaste rent Android finns här dock ej inte särskillt många förinstallerade appar.
Den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus, dubbel LED blixt samt digital bildstabilisator.
Den främre kameran är på 2 Megapixlar.
Mobilen kan styras med rösten. Man kan skräddarsy egna röststyrda fraser.
Ställ frågor till din mobil, ställ in påminnelser eller pausa en video med hjälp av din röst. Du kan till och med lägga upp bilder och text på Facebook helt utan att röra mobiltelefonen med handen.
I alla fyra hörn av Moto X sitter en infraröd sensor som kan känna av när din hand svävar över telefonens front. Detta för att göra olika gest kontroller. Du kan bland annat tysta ett inkommande samtal på detta sätt.
En Motorola Moto X med 16 GB internminne kostar numera runt 2500 kr vilket naturligtvis är ett bra pris med tanke på dom funtioner och den prestanda man faktiskt får för dom pengarna. Denna mobiltelefon passar den teknikintresserade som gärna vill ha många inovativa funktioner och bra specifikationer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar