Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 24 december 2015

Nexus 6. Stor phablet med rent Android.Nexus 6 var när den kom den ditils mest välkonstruerade Nexus telefonen samt den ditils mest dyra vilket var en ny inriktning för dessa mobiltelefoner. Mobiler av detta märke hade tidigare varit lite billigare alternativ till dom dyra flaggskepps mobilerna.
Denna phablet släpptes till försäljning i November 2014 och nu efter att två uppföljare har kommit ut på marknaden har den gått ner i pris. Man kan nu få en Nexus 6 för runt 4000 kr. Vad får man då för pengarna? Jo man får en snabb och kraftfull processor, QHD display samt en väldesignad mer premium design.
Bakstycket är tillverkad av hård plast och runt dess kanter löper en ram av aluminium. Bakstycket är kurvat för att ligga skönt i handen.
Den här telefonen är en överdimensionerad kopia av Motorola Moto X 2014.
Nexus 6 har en stor AMOLED display på 6 tum och det rör sig som sagt om en QHD display vilket betyder att den har 1440×2560 pixlar. Displayens skärpa och färgåtergivning är alltså absolut inget att klaga på då den fortfarande har en av dom bästa displayerna på marknaden. Pixeltätheten ligger på 493.
Den har också en kraftfull och duglig processor som klarar av det mesta. Processorn är en fyrkärnig Snapdragon 805 på 2,7 Ghz.
Ram minnet i denna phablet hamnar på 3 GB vilket fortfarande är en vanlig storlek på Ram minnet hos betydligt nyare smartphones.
När det gäller internminnet finns denna smartphone i två olika varianter. En med ett minne på 32 GB samt en med ett minne på 64 GB. Här finns ingen möjlighet att utöka minneskapasiteten med ett minneskort.
Den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt. Denna kamera är av bra kvalitet men är långt ifrån den bästa kameran på marknaden.
Den främre kameran är på 2 Megapixlar.
Nexus 6 har ett batteri på 3220 mAh. På grund av det stora batteriet förväntar man sig en bra batteritid men så är inte riktigt fallet. Batteritiden är okej men kunde ha varit betydligt bättre. Att detta batteri behöver laddas relativt ofta får vi delvis skylla på den skarpa QHD displayen och den kraftfulla processorn som förbrukar mycket ström. Även storleken på displayen påverkas i viss mån. Detta batteri stödjer snabbladdning som på ett sätt kan kompensera för den något mediokra batteritiden.
Eftersom detta är en Nexus enhet har den en hel del fördelar som mobiltelefoner från andra tillverkare inte har. Den kommer bland annat med ett helt rent Android. I denna smartphone hittar du alltså inte en mängd förinstallerade appar som är svåra att avinstallera. Applikationer som du sällan eller aldrig använder och som bara tynger ner operativsystemet. Du får förutom det uppdateringar av operativsystemet Android före alla andra eftersom Google äger operativsystemet. Denna mobiltelefon är helt enkelt Googles egna mobiltelefon. Alla Nexus enheter är tillverkade av kända mobiltelefon tillverkare. Nexus 6 är till exempel ett samarbete mellan Google och Motorola.
Denna smartphone passar dig som inte har något emot att äga en stor mobiltelefon och som vill ha en kraftfull mobiltelefon som alltid har den senaste versionen av operativsystemet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar