Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

torsdag 3 december 2015

Samsung Galaxy A5 2016


Samsung Galaxy A5 (2016) är en nyligen presenterad budgetmobil i mellansegmentet som har en mer premium design. Den lånar design från toppmodellerna Samsung Galaxy S6 och Samsung Galaxy S6 Edge. Detta är en unibody konstruktion som kombinerar metall, plast och glas för att få en mer premium design.
Den elleganta designen har inte ändrats mycket jämfört med den förra Samsung Galaxy A5 men den är lite kurvigare för att matcha Samsungs nuvarande toppmodeller.
När det kommer till specifikationerna är detta en uppgradering jämfört med föregångaren som lite förvirrande heter samma sak som den nya mobiltelefonen.
Samsung Galaxy A5 har en HD display på 5,2 tum och denna display har 1080×1920 pixlar. Det rör sig alltså om en väldigt bra och skarp display av hög kvalitet. Långt ifrån dom displayer som vanligtvis brukar sitta i budgetmobiler men denna är förstås inte riktigt en lågbudgetmobil.
Skärmen skyddas av Gorilla glas 4.
Denna smartphone har ett Ram minne på 2 GB samt ett internminne på 16 GB. Minneskapasiteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till otroliga 128 GB.
Telefonen drivs av en åttakärnig processor på 1,6 Ghz. Det är fortfarande okänt exakt vilken processor det rör sig om men det är troligen en av tillverkarens egen producerade processorer.
Den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator och LED blixt. Som oftast är fallet med Samsung är kameran mycket bra. Det är ytterst sällan mobiltelefoner från Samsung har dåliga kameror.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteriet är på 2900 mAh vilket är ovanligt mycket för en smartphone med den här display storleken. Så stora batterier sitter oftast i betydligt större mobiltelefoner.
Batteriet stödjer snabbladdning.
Samsung Galaxy A5 har många funktioner som till exempel en fingeravtrycksläsare och Samsung Pay.
Den här mobiltelefonen passar dig som gärna vill ha en smartphone från Samsung men som tycker att flaggskepps mobilerna är lite för dyra. Här får du bara något sämre specifikationer till ett billigare pris men byggkvalitet och design av bra kvalitet.
Batteriet är till och med bättre än de som sitter i Samsung Galaxy S6 och Samsung Galaxy S6 Edge där man har velat få fram tunna och lyxiga smartphones vilket innebär att batterierna var tvungna att bli mindre för att få plats i chassit.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar