Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 29 december 2015

Samsung Galaxy A9Den nya Samsung Galaxy A9 kommer att släppas till försäljning i Januari 2016. Det är dock inte säkert att den kommer att säljas i Europa men det är möjligt att den kommer hit vid ett senare tillfälle.
Samsung Galaxy A9 är den största mobiltelefonen från Samsung just nu och den har en premium design parat med delvis sämre specifikationer. Det var Galaxy A serien som startade Samsungs nya design inriktning mot glas och metall konstruktioner men när det gäller den här mobiltelefonen är den helt byggd av metall.
Specifikationerna är ändå relativt bra och det enda som försämrar intrycket är processorn som visserligen är ny men hör hemma i mobiltelefoner i mellansegmentet. Man ska förstås inte bara titta på specifikationerna utan det som är viktigast är hur allt i telefonen fungerar tillsammans.
Den har en åttakärnig Snapdragon 652 processor på 1,8 Ghz. Denna processor är ny och krafteffektiv. Den hjälper alltså till med att spara in på batteritiden. Denna phablet har ett stort batteri på 4000 mAh så batteriet räcker länge på en laddning.
En så här pass stor smartphone behöver också ett större batteri för att kunna hålla igång systemet.
Displayen är på 6 tum och har 1080×1920 pixlar. Det rör sig om en HD display och detta är ytterligare ett faktum som påverkar batteritiden positivt. Om den till exempel hade haft en QHD display istället hade det inneburit att mobilen hade behövt laddas oftare än vad som nu är fallet.
Ram minnet hos denna bjässe är på 3 GB och internminnet är på 32 GB. Dessutom finns här plats för ett minneskort på upp till 128 GB. Det finns gott om utrymme för att spara dina personliga filer vilket förstås är en stor fördel.
Den bakre huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Som ofta är fallet med Samsungs kameror är denna av en bra kvalitet och ger bra bilder.
Den främre kameran är på 8 Megapixlar och detta är en ovanligt bra främre kamera. Dom flesta kameror av denna typ brukar hamna på 5 Megapixlar och nedåt.
Samsung Galaxy A9 har en fingeravtrycksläsare som sitter i hemknappen samt stödjer Samsung Pay. Här finns helt enkelt många av dom funktioner som finns i Samsungs toppmodeller.
Denna smartphone passar dig som inte har något emot att äga en stor mobiltelefon. En stor display har många fördelar framför en liten display och då främst när det gäller mediekonsumtion. Det är helt enkelt betydligt trevligare att spela avancerade spel eller titta på film i en mobiltelefon med stor display. Det blir även betydligt lättare att använda mobilen för att skriva text.
Den största nackdelen är förstås att en stor smartphone blir besvärligare att ta med sig när man är på resande fot.
Det finns inga uppgifter om vilket pris Samsung Galaxy A9 kommer att ha men med tanke på vad man får kan man räkna med ett ganska högt pris. En osäker uppgift anger ett pris på 495 dollar vilket motsvarar ungefär 4200 kr. Ett eventuellt svenskt pris skulle däremot bli något högre. Samsung Galaxy A9 blir därmed knappast något budgetalternativ.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar