Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 9 december 2015

Samsung Galaxy Note 4. En återblick.Samsung Galaxy Note 4 är ju inte längre en av dom senaste flaggskepps mobilerna från Samsung och har därför börjat gå ner i pris.
Den presenterades i September 2014 och var då en mycket dyr phablet.
Fronten täcks nästan helt av en stor display på 5,7 tum och denna display har 1440×2560 pixlar vilket innebär att det är en QHD display. Displayen har samma storlek som hos föregångaren Note 3 men displayen har förbättrats. Under displayen sitter hemknappen med en inbyggd fingeravtrycksläsare. Telefonens kanter består av en ram av aluminium och bakstycket som går att ta loss består av en plast som imiterar läder. Den har alltså ingen riktig läderbaksida vilket LG G4 har.
Det rör sig med andra ord om en väldesignad smartphone med lite lyxigare design även om den inte riktigt når upp till den mer premium design senare toppmodeller från Samsung har begåvats med.
Samsung har packat in mer kraft, en till och med bättre display samt en fantastisk kamera vilket gör Note 4 till en utmärkt smartphone.
Den har en inbyggd kompas, barometer, fingeravtrycksläsare och ett 3220 mAh stort batteri som stödjer snabbladdning. Batteriet kan laddas till 60 procents kapacitet på endast 30 minuter. Dessutom har denna phablet sin S Pen stylus. Man blir imponerad av vilken precision man kan uppnå med S Pen och det är verkligen ett mycket användbart verktyg när man till exempel vill skriva något i sin mobiltelefon. Men pennan har förstås många fler funktioner än så. Man kan bland annat redigera bilder med den.
Denna phablet är stor och passar därför inte alla men en mobil med stor display har många fördelar jämfört med en med en mindre display. Att titta på film eller spela spel blir nämligen betydligt mer njutningsfullt i en phablet. Det blir även mycket lättare att skriva och läsa text på en större display.
Samsung Galaxy Note 4 har ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på 32 GB. Minneskapasiteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till otroliga 128 GB.
Ett sådant minneskort är användbart för dig som arbetar på kontor och som ofta arbetar med olika texter och dokument på resande fot. Note 4 är helt enkelt en användbar jobb mobil.
Den drivs av en fyrkärnig Snappdragon 805 processor på 2,7 Ghz.  Denna processor är kraftfull och klarar med lätthet av även dom svåraste arbetsuppgifter.
Den bakre huvudkameran är på 16 Megapixlar och har autofokus, optisk bildstabilisator och LED blixt. Som vanligt är kameran mycket bra och ger fina skarpa bilder med utmärkt färgåtergivning.
Den främre kameran är på 3,7 Megapixlar.
Priset på en Samsung Galaxy Note 4 ligger nu runt 5500 kr och det är fortfarande inte särskilt billigt men den kostar betydligt billigare än när den först släpptes till försäljning och man får så otroligt mycket för pengarna.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar