Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 16 december 2015

Sony Xperia Z3 Plus. En återblick.
Jag har tidigare skrivit om den här mobiltelefonen men återkommer nu på grund av att året snart är slut.
Denna smartphone kan bli en bra julklapp till någon.
En ram av aluminium löper runt mobilens kanter. Kanterna är även avrundade och telefonen är täckt av ett lager glas både på fronten och baksidan. En smartphone med den typen av konstruktion blir dock lätt hal i handen och drar lätt till sig fingeravtryck. Om du köper en Sony Xperia X3 Plus får du med andra ord räkna med att torka av din mobiltelefon dagligen för att bli av med fungeravtryck och smuts.
Designmässigt är denna smartphone väldigt lik föregångaren men det är inte så konstigt eftersom det rör sig om en uppdatering.
Precis som tidigare är detta en unibody konstruktion. Bakstycket går alltså ej att avlägsna.
Z3 Plus är både tunnare och lättare än föregångaren Sony Xperia Z3 men detta har naturligtvis ett pris. Batteriet är på 2930 mAh men föregångaren som är något tjockare har ett batteri på 3100 mAh.
Eftersom det här är en toppmodell från Sony är den som vanligt vattentät. Den är IP 68 certifierad vilket innebär att den tål att vistas på 1,5 meters djupt vatten i upp till 30 minuter. Att ha en vattentålig smartphone är viktigt för en del men långt ifrån alla har det behovet. Om man till exempel skulle tappa sin Sony Xperia Z3 Plus i sjön på fisketuren hjälper nog inte vattentätheten särskilt mycket. Du är tvungen att dyka i det grumliga vattnet och försöka hinna hitta din mobiltelefon inom 30 minuter vilket inte är så lätt. Däremot kan en vattentät mobil vara bra att ha om man är ute i regnet.
Ram minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB samt möjlighet till att skaffa ett minneskort på 128 GB.
Den drivs av en åttakärnig Snapdragon 810 processor på 2 Ghz.
Denna flaggskepps mobil ligger i den allra högsta toppklassen rent prestandamässigt. Den har en väldigt kraftfull och snabb processor som tyvärr i början hade problem med överhettning och detta har gjort att denna processor har fått ett något oförtjänt dåligt rykte. Processorn har numera blivit betydligt bättre på den fronten.
Displayen är på 5,2 tum och har 1080×1920 pixlar. Den har en HD display av hög kvalitet som ger bra färgåtergivning. Att tillverkaren har valt bort en QHD display medför det positiva att batteriet räcker längre på en laddning än det annars hade gjort. En bättre display drar nämligen mer ström. Detta är ett problem som till exempel Samsung Galaxy S6 och Galaxy S6 Edge lider av. Båda dessa mobiltelefoner har en QHD display på 1440×2560 pixlar.
Den bakre huvudkameran är på 20,7 Megapixlar och denna kamera har autofokus och LED blixt. Den främre kameran är på 5,1 Megapixlar. Sony är kända för att få fram bra kameror till sina mobiltelefoner och dessa är inget undantag.
I likhet med andra Sony mobiler kommer Xperia Z3 Plus med Remote Play, vilket gör att du kan streama spel från Play Station 4 till mobiltelefonen. Du kan spela dessa spel på mobilen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar