Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 11 januari 2016

HTC One M8sHTC One M8s är en relativt tunn smartphone med ett vackert krökt, borstat hölje av metall. HTCs One serie har lätt bland den bästa byggkvaliteten i branschen.
HTC One M8s är en mycket lyxigt designad mobiltelefon med okej specifikationer. Den har i stort sett samma design som föregångaren HTC One M8 men delvis sämre specifikationer. Detta är en budgetmobil i mellansegmentet men som är förkädd till en flaggskepps mobil. Vid en första anblick ser HTC One M8s ut att kosta dubbelt så mycket som den verkligen gör men när man börjar titta på specifikationerna ändras intrycket något.
Denna smartphone har en LCD display på 1080×1920 pixlar vilket innebär att det rör sig om en HD display.
Displayen är skarp och har bra färgåtergivning.
Både ovanför och under displayen sitter BoomSound högtalare som är högtalare av väldigt bra kvalitet. Dessa ger ett högt och klart bra ljud som verkligen kan höja upplevelsen av multimedia på denna enhet.
Kameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt.  Det är en helt okej kamera men det är långt ifrån den bästa kameran på marknaden. Den ger bilder som duger till Instagram och Facebook men om du har större krav än så bör du leta vidare.
HTC One M8s har ett Ram minne på 2 GB samt ett internminne på 16 eller 32 GB. Hos dagens toppmodeller är det vanligt med ett Ram minne på minst 3 GB. Det har faktiskt börjat dyka upp smartphones med Ram minnen på 4 GB.
Denna smartphone drivs av en åttakärnig Snapdragon 615 processor på 1,7 Ghz och detta är en typ av processor som är vanligt förekommande i mobiltelefoner i mellanklassen. Det är långt ifrån en dålig processor men det är långt ifrån den bästa processorn just nu. Denna processor klarar av vanligt användande och den är relativt snabb och har bra med kraft förvänta dig dock inte det bästa som finns på marknaden. Man får helt enkelt det man betalar för.
Batteriet är på 2840 mAh och detta batteri är till exempel större än det som sitter i Samsung Galaxy S6 och Samsung Galaxy S6 Edge. HTC One M8s bör därför rimligtvis ha en mycket bättre batteritid och detta förbättras ändå mer eftersom mobilen har en mycket svagare processor som därför drar mindre ström samt en display med mindre antal pixlar som även detta påverkar batteritiden positivt.
Telefonen kommer med Android 5.0 Lollipop förinstallerat men med HTC Sense som ett lager över. Dom flesta mobiltillverkarna använder Android som grund men lägger på sitt eget skinn, det vill säga sin egna stil och upplägg.
Jag personligen föredrar ett nästan rent Android operativsystem eftersom det gör själva systemet lättare. Det blir helt enkelt som Google har tänkt vilket oftast ger ett mer optimerat system som drar mindre ström.
En HTC One M8s med 16 GB internminne kan kosta så lite som 3300 kr och det är ett bra pris med tanke på vad man ändå får för pengarna. Om du inte är den allra tungaste användaren av din smartphone bör denna täcka dina behov. HTC One M8s har tillräckligt med prestanda för att man ska kunna se på film, lyssna på musik och spela spel några gånger om dagen. Den klarar även med lite lättare surf lite då och då. Det kan däremot bli problem med dom allra mest tekniskt avancerade spelen då mobilen då ibland får kämpa med att orka hålla igång flytet.
Detta är en mobiltelefon som passar dig som prioriterar design framför topp prestanda och som inte har något problem med att äga en budgetmobil.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar