Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 8 januari 2016

Huawei Mate 8. En återblick.Huawei Mate 8 är en rejält stor phablet med utmärkt byggkvalitet och topp specifikationer som gör att den är långt ifrån en budgetmobil.
Den är konstruerad av metall och är en unibody konstruktion av hög kvalitet.
Jag föredrar personligen lite större mobiltelefoner men denna är på gränsen till för stor. En stor display har många fördelar men om telefonen blir för stor blir den otymplig och svår att ta med sig. Att kobsumera media som film, video och spel blir så mycket mer njutningsfullt på en större display. Jag föredrar en skärmstorlek på mellan 5 och 5,5 tum eftersom jag tycker att displayen då är tillräckligt stor samt att mobilen fortfarande passar i en bycksficka.
Huawei Mate 8 har en LCD display på 6 tum och denna display har 1080×1920 pixlar vilket innebär att den har en HD display. När displayen är så stor blir pixeltätheten 368. Exempelvis Nexus 6 som också den har en display på 6 tum har en högre pixeltäthet på 493. Detta beror på att Nexus 6 har en QHD display på 1440×2560.
På baksidan av mobiltelefonen sitter en fingeravtrycksläsare av mycket bra kvalitet. Den är snabb samt läser av ditt fingeravtryck korrekt varje gång. Det uppstår alltså ytterst sällan något problem med fingeravtrycksläsaren.
Huawei Mate 8 finns i två varianter. Den ena har ett Ram minne på 3 GB samt ett internminne på 32 GB. Den andra bättre versionen har ett Ram minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB.
Den drivs av en åttakärnig egentillverkad HiSilicon 950 processor på 2,3 Ghz.
Processorn arbetar på bra och att spela grafiskt intensiva spel som Shadowgun Deadzone flyter på smidigt även om Mate 8 inte är fullt lika kraftfull som till exempel LG V10 eller förut nämnda Nexus 6.
Denna phablet har ett stort batteri på 4000 mAh vilket gör att det inte behöver laddas varje dag. Detta är förstås en stor fördel.
Den bakre huvudkameran är på 16 Megapixlar och har autofokus och dubbel LED blixt. Den främre kameran är på 8 Megapixlar och båda dessa kameror ger fantastiska bilder.
Huawei Mate 8 kommer med operativsystemet Android 6.0 Marshmallow förinstallerat men med Huaweis standard skin EMUI. Detta så kallade skin (lager) har en lite speciell still och upplägg som kanske inte passar alla. Dina applikationer finns bland annat på flera olika startskärmar lite likt hur det är upplagt hos Iphone.
Det vore på grund av detta bra om du som intresserad köpare kollar upp detta innan du bestämmer dig för att köpa en mobiltelefon från Huawei.
När man tänker investera i en ny smartphone bör det inte vara ett impulsköp utan det är alltid bäst att ta reda på så mycket som möjligt om den tänkta nya mobiltelefonen. Man ska ju trots allt stå ut med den i minst två år. Dom flesta konsumenter uppgraderar sig sällan oftare än så och då är det bra om man valt en telefon som passar sina behov och smak.
Den billigaste varianten kostar runt 5800 kr.
Ett alternativ till denna smartphone är Huawei Mate S som har samma högkvalitativa aluminium design men som har en något mindre display på 5,5 tum och som även kostar mindre.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar