Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 13 januari 2016

LG K10LG K10 är en kommande budgetmobil i mellansegmentet som rent designmässigt riktar sig mot yngre konsumenter men detta är en något billigare mobiltelefon som passar dom flesta åldersgrupper.
Den är konstruerad av plast och har en avrundad sömlös design. Den nya glänsande plastdesignen påminner något om några av Samsungs äldre mobiltelefoner. Den blanka plasten gör att fingeravtryck lätt fastnar på mobilens baksida. På baksidan sitter som vanligt på dom flesta av LGs mobiltelefoner dom fysiska knapparna placerade.
LG K10 har en LCD display på 5,3 tum och denna display har 720×1280 pixlar. Den har alltså långt ifrån den bästa displayen på marknaden men om du är på jakt efter en budgetmobil får du tyvärr stå ut med lite sämre specifikationer.
Den här mobiltelefonen finns i många olika varaianter och beroende på var i världen du bor kan därför specifikationerna variera. Det finns bland annat en 3G version också.
Den version som troligen dyker upp i Sverige har ett Ram minne på 2 GB samt ett internminne på 16 GB. Minneskapasiteten går att utöka med ett MicroSd kort.
Som jag ofta nämner går det inte att spara spel eller applikationer på minneskortet. Detta är en viktig sak att tänka på när man tänker investera i en ny smartphone. Man kan nämligen inte tänka att ett MicroSd kort ska kompensera ett litet internminne fullt ut.
LG K10 drivs av en åttakärnig processor på 1,4 Ghz. Det är okänt exakt vilken processor som kommer att vara monterad i just den modell som når Sverige.
Den bakre kameran landar på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt medans den främre är på 5 Megapixlar.
Batteriet är på 2300 mAh vilket är på gränsen till att vara för litet. Just batteriets storlek är en viktig detalj att tänka på när man tänker köpa en ny smartphone. Ett litet batteri behöver laddas oftare och det är ett irritationsmoment när man är ute någonstans där det inte finns någon möjlighet att ladda sitt mobilbatteri. Dessutom förkortas batteriets livslängd om man laddar det ofta.
När du köper en LG K10 får du en hel del av dom appar och funktioner som finns i flaggskepps mobilen LG G4.
Här finns till exempel funktionen Gesture Shot som gör så att du kan aktivera kameran med en gest framför kameralinsen. Du kan på så sätt ta selfies från lite längre avstånd vilket förbättrar bilderna drastiskt.
LG K10 är en bra mobiltelefon för dig som inte vill eller kan betala det pris som toppmodellerna kostar men som ändå vill äga en okej smartphone.
Operativsystemet som kommer förinstallerat är Android 5.1.1 Lollipop men med ett lager av tillverkarens eget skin.
Ett lite lyxigare alternativ till LG K10 är HTC One M8s som även den är en budgetmobil men byggd av metall.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar