Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 5 januari 2016

LG K7På CES Mässan 2016 som kommer att äga rum denna vecka kommer LG presentera melanklass mobilen LG K7.
Du kan förvänta dig okej specifikationer och funktioner lånade från dyrare lurar från LG.
LG K7 har ett kurvat, avrundat chassi och är konstruerad av plast. Displayen är av typen 2,5 D. Med detta avser man en lätt krökning vid displayens samtliga kanter.
På telefonens kanter hittar du som vanligt inga knappar då dessa har placerats på mobiltelefonens baksida.
Denna placering kan kännas lite ovant i början men man vänjer sig snabbt och eftersom man oftast använder KnockOn funktionen det vill säga att du knackar två gånger på displayen för att väcka den används sällan Powerknappen på baksidan.
LG K7 har en 5 tums display med 854×480 pixlar. Denna display är alltså långt ifrån den bästa på marknaden. Den hamnar så klart långt ifrån HD displayen skärpa och färgåtergivning men kan duga för den som inte har så stora krav.
Ram minnet är på 1,5 GB och internminnet är på 16 GB. Jag brukar rekommendera ett Ram minne på minst 1 GB samt ett internminne på minst 8 GB så dessa specifikationer är godkända. Batteriet på 2125 mAh är däremot för litet. Jag brukar rekommendera ett batteri på minst 2300 mAh för att man inte ska behöva ladda sin smartphone för ofta. Det kan vara rätt så besvärligt om man är ute någonstans där det inte finns något eluttag och mobiltelefonens batteri nästan är tomt.
Ett batteri som laddas ofta gör även att batteriets livslängd förkortas vilket är något man bör tänka på när man investerar i en ny mobiltelefon. Du ska ju ändå leva med din nya smartphone i åtminstone två år. Något som påverkar batteritiden är förstås mobilens prestanda och hur optimerat systemet är. Med tanke på att LG K7 har en sämre display och en svag processor bör ändå batteriet klara en dag på en laddning.
LG K7 har en fyrkärnig processor på 1,1 Ghz. Exakt vilken processor det rör sig om är för tillfället okänt men detta kommer ju inom kort avslöjas när mobilen presenterats officiellt.
Den bakre huvudkameran är på 8 Megapixlar och har laser autofokus och LED blixt.
Här finns kamerafunktioner som också förekommer i flaggskepps mobiler från LG. Dessa är bland annat Gesture Shot, Gesture Interval Shot samt Tap and shot.
När du använder Gesture Shot håller du handflatan framför kameralinsen och när du knyter din öppna hand till en knyten näve startas en timer varefter bilden tas. Detta är en mycket användbar funktion som underlättar och förbättrar dina selfies.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
LG K7 är en helt okej lite billigare smartphone och dess största fördel är alla funktioner som finns i mobilen. Den största nackdelen är det lilla batteriet.
Den här mobiltelefonen passar dig som prioriterar pris framför topp prestanda och som mest använder sin mobiltelefon för att utföra lättare uppgifter så som att ringa och lite lättare surf. För att spela tekniskt avancerade spel eller titta på film behövs både en kraftfullare processorer och en bättre kvalitet på displayen.
Ett billigt alternativ är LG G Flex 2 som har topp prestanda men ändå endast kostar 2700 kr.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar