Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 4 januari 2016

LG V10 kommer till Sverige.LG V10 är en stor smartphone på totalt nästan 6 tum. Man ser på designen att det är en mobiltelefon från LG men den är plattare och mer fyrkantig än deras senaste toppmodeller.
Långsidorna har en ram av rostfritt stål av hög kvalitet men telefonen är huvudsakligen tillverkad av plast. Bakstycket som går att ta loss består av en gummerad plast som kallas DuraSkin. Detta mönstrade bakstycke ger ett bra grepp i handen.
Med sin stora skarpa display, fina design, fingeravtrycksläsare, slitstarka konstruktion och fantastiska högtalare är denna en dom bästa flagskepps mobilerna just nu. Detta är den första flaggskepps mobilen från LG som har en fingeravtrycksläsare och denna är placerad i hemknappen på baksidan av mobiltelefonen. Samtliga fysiska knappar är som vanligt när det gäller LGs toppmodeller placerade på baksidan av mobilen vilket innebär att långsidorna är helt tomma på knappar. Denna phablet är MIL STD 810G Certifierad vilket är en militär standard som innebär att telefonen är stöttålig. Den tål något hårdare tag än dom flesta andra flagskepps mobilerna. Man kan med andra ord tappa den i backen utan att telefonen går sönder.
LG V10 har verkligen topp specifikationer.
Den har en LCD display på 5,7 tum och denna display har 1440×2560 pixlar. Det rör sig alltså om en QHD display med en pixeltäthet på 551.
Som väntat av en QHD display är den vacker, skarp, ljus och har en bra betraktningsvinkel. Personer som gärna konsumerar media på sin smartphone kommer verkligen uppskatta den stora displayen.
Denna phablet har en förlängning av skärmen längst upp på fronten och denna extra display är alltid på. Där visas till exempel tid, datum, meddelanden och missade samtal. Trots att den avlånga skärmen alltid är på drar den endast 5 procent från batteriet på en dag. Denna smala skärmremsa är på 2,1 tum och har 160×1040 pixlar.
Den drivs av en sexkärnig Snapdragon 808 processor på 1,8 Ghz vilket förövrigt är samma som sitter i LG G4.
Denna processor är en av dom snabbaste och kraftfullaste just nu.
Ram minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB.
Minneskapasiteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 200 GB. I denna smartphone finns helt enkelt gott om plats för dina egna filer och applikationer som du själv har installerat.
Den bakre huvudkameran är på 16 Megapixlar och har som vanligt laser autofokus samt LED blixt. Kameran är mycket bra och ger utmärkta bilder.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Batteriet är på 3000 mAh och kan för övrigt bytas ut när det börjar bli dåligt eftersom bakstycket går att avlägsna. LG är numera rätt ensamma om detta på grund av att dom flesta andra etablerade tillverkare har gått över till att tillverka unibody mobiler. Dessa ger visserligen en mer premium känsla men då får man tyvärr stå ut med att telefonens livslängd förkortas. När batteriets livslängd har uppnåtts fungerar inte mobiltelefonen längre.
LG V10 passar dig som vill ha topp prestanda parat med en något tåligare konstruktion samt inte har något emot att äga en stor smartphone.
LG V10 släpptes redan i Oktober men är först nu på väg att nå Sverige.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar