Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

onsdag 27 januari 2016

Moto AssistMoto Assist föreslår åtgärder för att automatisera uppgifter baserat på hur du använder din mobiltelefon. Den fungerar som din assistent och arbetar tyst på i bakgrunden.
Motorola Assist känner av och lär sig när det är viktigt att du får meddelanden. Den går till exempel in i stör ej läge under natten när du ska sova. Den vet också om när du sitter i möte och ställer då automatiskt in telefonen på ljudlöst.
Moto Assist förstår när du kör bil och läser då upp nya textmeddelanden men naturligtvis är det enkelt att stänga av funktionen när du åker med någon annan och vill hålla dina meddelanden privata.
Den lyssnar alltid efter röstkommandon. Att ha röststyrningen tillgänglig även utan att man måste väcka displayen med handen är en klar förbättring mot hur det tidigare har varit.
Med hjälp av rösten kan du be mobilen ringa upp någon, be den skriva ett sms eller mail. Du säger bara vad du vill ska stå i texten och den omvandlar ditt tal till text.
Om du har glömt var du har laggt din Motorola är det bara att ropa på den så svarar den. Du kan enkelt få svar på frågor genom att högt ställa en fråga varvid Moto Assist letar upp svaret på Google.
Allt detta är mycket användbara funktioner som kommer bli mer vanliga i alla lite dyrare mobiltelefoner i framtiden men dom som kommer använda dessa funktioner mest är förstås vi teknikintresserade. Den stora massan är troligen inte särskillt intresserade av detta och känner säkert inte till att det går ens.
Motorola har nu tagit bort Moto Assist i och med uppdateringen av operativsystemet Android 6.0 Marshmallows för att Google Now nu har många av dom funktionerna som Moto Assist har.
Google Now har nu en alltid lyssna funktion som du kan aktivera via Googles applikation om detta stöds av din smartphones hårdvara.


Google Now blir mer och mer likt Moto Assist så därför börjar Moto Assist bli överflödigt. Båda dessa system är uppbyggda för att ge mer detaljerad information till ägaren av mobilen. Systemen förutser vad du som användare vill och behöver veta till och med innan du själv vet att du behöver informationen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar