Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

fredag 15 januari 2016

Samsung Galaxy S5 MiniSamsung Galaxy S5 Mini ser som väntat ut som sitt större syskon Samsung Galaxy S5 och behåller det mesta av detta flaggskepps funktioner men man har förstås kompromissat när det gäller specifikationerna. Denna mobiltelefon lanserades 2014 så den är inte helt ny vilket påverkar priset i en positiv riktning.
Runt telefonen löper en falsk ram av aluminium och bakstycket är tillverkat av mönstrad polycarbonat. Bakstycket går att avlägsna så batteriet går att byta ut om det skulle bli dåligt och detta förlänger telefonens livslängd. Det är alltså inte en unibody konstruktion vilket blev mer vanligt året därpå.
Detta är en välkonstruerad vatten och dammtålig smartphone. Den tål att vistas på en meters djupt vatten i upp till trettio minuter. Den är IP67 certifierad.
Det är på sätt och vis bra att den är vattentät men fördelarna ska ju inte överdrivas. Tänk dig att du på fisketuren tappar din Samsung Galaxy S5 Mini ner i det grumliga vattnet. Det blir inte särskilt lätt att hitta telefonen på den korta tid du har på dig när det är dålig sikt och kanske höga vågor. Den största fördelen är väl i så fall att du utan problem kan stå och prata i din mobiltelefon ute i regnet.
Denna smartphone har en AMOLED display på 4,5 tum och denna display har 720×1280 pixlar.
Under skärmen monterad i hemknappen sitter en fingeravtrycksläsare.
Det finns många problem med fingeravtrycksläsaren. Dels måste du svepa med ditt finger över avläsaren i exakt rätt position och på grund av det fungerar den nästan aldrig. Dom få gånger den fungerar är den väldigt långsam. Som tur är har utvecklingen gått framåt sedan Samsung Galaxy S5 Mini släptes så fingeravtrycksläsare hos nya mobiltelefoner fungerar mycket bra.
Ram minnet är på 1,5 GB samt internminnet är på 16 GB. Det finns även plars för ett minneskort på upp till 64 GB.
Dessa specifikationer är okej men inte mer än så. Att mini varianterna har betydligt sämre specifikationer än dom större varianterna är tyvärr allt för vanligt så du som föredrar mindre displayer får därför leva med sämre prestanda.
Tillverkarna vill oftast ha ett lägre pris på dessa modeller och då måste dom kompromissa med specifikationerna på något sätt.
Denna lilla smartphone drivs av en egentillverkad fyrkärnig Exonys 3470 processor på 1,4 Ghz.
Processorn arbetar på okej men är som ni förstår långt ifrån den kraftfullaste processorn där ute. Den klarar av lättare arbetsuppgifter men får ibland kämpa för att orka med när belastningen blir för hög.
Den bakre huvudkameran är på 8 Megapixlar och har autofokus och LED blixt. Bredvid denna kamera sitter en hjärtslags läsare. Du behöver endast sätta ett finger där för att den ska avläsa dina hjärtslag.
Funktionen S Health finns fortfarande kvar vilket är ett användbart träningshjälpmedel.
Den främre kameran är på 2,1 Megapixlar.
Batteriet i denna smartphone är på endast 2100 mAh vilket är för lite. Jag brukar rekommendera ett batteri på minst 2300 mAh för att man ska slippa ladda sin smartphone för ofta.
Samsung Galaxy S5 Mini är en okej smartphone som passar dig som vill ha en vattentålig smartphone till ett billigt pris men som samtidigt inte har allt för stora krav på prestandan. Detta är en telefon som klarar av lättare dagligt användande.
Priset på en Samsung Galaxy S5 Mini hamnar runt 2500 kr.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar