Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

tisdag 12 januari 2016

Xiaomi Redmi 3Xiaomi Redmi 3 är en smartphone nästan helt byggd av metall och detta är en växande trend. Fler och fler mobiltelefoner är konstruerade av metall samt har en unibody konstruktion.
Xiaomi Redmi 3 har en design som påminner lite om Iphone 6 även om den inte är en direkt kopia. Bakstycket består av ett mönstrat aluminium och går inte att ta loss. Batteriet kan alltså inte bytas ut när dess livslängd har gått ut och just detta är en nackdel med den här typen av design. Om du är en person som brukar använda samma mobiltelefon väldigt länge utan att byta ut den bör du inte välja en smartphone med unibody konstruktion men om du däremot byter ut din lur efter kanske två års användande är detta oftast inget problem.
Mobilens display är på 5 tum och har 720×1280 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 294. Det rör sig med andra ord om långt ifrån den bästa displayen på marknaden. Det är en okej display men förvänta dig som sagt inte det bästa.
Xiaomi Redmi 3 drivs av en åttakärnig Snapdragon 616 processor på 1,2 Ghz. Den här processorn är en ny processor som är tänkt till mobiltelefoner i mellanklassen.
Ram minnet är på 2 GB samt internminnet är på 16 GB. Både förra årets och årets toppmodeller har  oftast ett Ram minne på 3 GB så skillnaden är ganska stor. Men ett Ram minne på 2 GB är ändå acceptabelt. Det allra viktigaste är ju att mobilens olika komponenter sammarbetar på ett bra sätt. Det vill säga att systemet är optimerat för att ge en så bra upplevelse av mobiltelefonens prestanda som möjligt.
Minneskapasiteten går att utöka med ett MicroSd kort på upp till 128 GB men tänk på att det inte går att spara applikationer eller spel där. Tänk därför inte att minneskortet fullt ut ska kompensera för det något snåla internminnet. Jag brukar rekommendera ett internminne på minst 8 GB men detta är som sagt ett minimum. Det internminne som tillverkaren anger är nämligen alltid det totala minnet i mobiltelefonen. Både operativsystemet och förinstallerade appar äter upp en ganska stor del av internminnet. Oftast minst 2 GB försvinner redan innan du har installerat någonting i din nya smartphone.
Huvudkameran är på 13 Megapixlar och har autofokus och LED blixt.
Den främre kameran är på 5 Megapixlar.
Den största fördelen med Xiaomi Redmi 3 är nog det stora batteriet på hela 4100 mAh. Med tanke på denna smartphones lite svagare processor och den något låga pixeltätheten bör detta batteri räcka mer än en dag på en laddning.
Den kommer med operativsystemet Android men med Xiaomis egna skinn MIUI 7 som ett lager ovanpå. Dom flesta tillverkare har sina egna funktioner och stilar på operativsystemet och använder Android som grund. Enligt min smak är ett i det närmaste rent Android bättre för då blir operativsystemet precis som Google har tänkt och blir därmed optimerat på ett annat sätt. Detta gör även att det går fortare att få uppdateringar eftersom tillverkaren inte behöver ändra operativsystemet för att fungera med deras egna skin.
Xiaomi säljer inte sina mobiltelefoner i Sverige men Xiaomi Redmi 3 kan trots det vara intressant för att den går att beställa via nätet. Den är ytterligare ett exempel på en lite billigare smartphone med okej specifikationer.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar