Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets

Smartphones, mobiltelefoner, mobiler, phablets
MobilExperten

måndag 8 februari 2016

Honor 5X. En djupare inblick.Honor 5X har en bra byggkvalitet och en lyxig design till ett billigt pris. Honor är Huaweis undermärke och deras satsning på att ta fram budgetmobiler med en mer premium design.
Honor 5X är en unibody mobil med fingeravtrycksläsare och konstruktion av metall. Denna phablets imponerar direkt du tar upp den eftersom kvaliteten är så pass bra och man blir ändå mer imponerad när man ser vad den faktiskt kostar. Den är helt enkelt en budgetmobil som ser ut som en dyr flaggskepps mobil.
Fingeravtrycksläsaren som är placerad i en knapp på baksidan tar inte lång tid att ställa in och när den väl är kallibrerad låser den upp mobilen snabbt och utan krångel.
Kanterna och bakstycket på denna mobiltelefon är tillverkad av metall men fronten är byggd av hård plast. Det finns även inslag av plast på toppen och botten av fronten.
Jag kommer inte gå in på specifikationerna här eftersom jag tidigare har skrivit om denna phablet i ett annat inlägg utan jag nöjer mig med att nämna att Honor 5X har en typ av specifikationer som är vanligt förekommande i just budgetmobiler i mellanklassen. Det finns alltså inga stora överraskningar här.
Operativsystemet som kommer förinstallerat är Android 5.1.1 Lollipop med Huaweis EMUI 3.1 liggande som ett lager över det hela. Detta skinn är lite speciellt och kommer för en person som är van med Android ta lite tid att vänja sig med.
Mjukvaran är bunden till EMUIs rötter och symbolerna har en annan design än vanligt och allt har ett delvis annat upplägg än vi är vana med.
Den största skillnaden märker man på startskärmen där samtliga applikationer finns på ett sätt som starkt påminner om iOS. Detta är antingen lättare eller otroligt rörigt beroende på vilket operativsystem du är van vid sedan tidigare. Om du tidigare har ägt en Iphone känns det helt enkelt rätt så vant med detta upplägg.
Om du inte tycker om upplägget kan du ju alltid installera en Android Launcher från Play Store.
Applikationer kan ofta vara igång i bakgrunden utan att vi som användare vet om det och det påverkar batteritiden negativt. För att lösa detta problem får man efter att en applikation kört på i bakgrunden ett tag information av systemet om det och du får då valet att tvinga appen att stänga ner. Även om det naturligtvis är bra kan det samtidigt kännas lite irriterande när systemet konstant påminner dig om detta.
Processorn som sitter i Honor 5X fungerar helt okej även om det förstås inte direkt rör sig om en topp processor. Prestandan är tillräckligt bra för att duga vid vanligt användande men om du gärna spelar tekniskt avancerade spel får du tyvärr räkna med att processorn får kämpa lite ibland. Så är oftast fallet när det gäller mobiltelefoner i budgetsegmentet. All telefonens prestanda är dock tillräckligt bra med tanke på vad man faktiskt betalar. Man får ju ändå  stor HD display, en bra kamera och ett stort batteri som klarar minst en dag på en laddning för så lite som 199 dollar vilket motsvarar 1700 kr. Denna phablet säljs inte ännu i Sverige men om den någonsin kommer hit hamnar ett troligt pris runt 2500 kr.
Ett annat lyxigt budgetalternativ är One Plus X som visserligen har en mindre display men kraftfullare processorer. Priset är nästan på samma nivå.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar